WhatsApp Image 2022 03 05 At 8.13.27 PM 2

KVK won 9 van de laatste 15 thuismatchen tegen Standard

KV Kortrijk verloor van de laatste vijftien duels met Standard Luik in het eigen Guldensporenstadion maar drie keer. Het won liefst negen keer. Het is een nuttige statistiek voor de komende wedstrijd aanstaande zondag.

19/03/2022

Voor de 72ste keer staan KV Kortrijk en Standard tegenover elkaar, voor het eerst in oktober 1976 toen de kersverse Kortrijkse eersteklasser voor de Beker met 2-1 Standard uitschakelde dankzij twee knappe goals van Johan Vermeersch.

De laatste jaren kregen de Rouches vaker op hun donder in het Guldensporenstadion. Liefst 9 keer op 15 was de winst voor de thuisploeg, 3 keer werd gelijkgespeeld, maar 3 keer werd verloren.

Vorig seizoen bijvoorbeeld won de Veekaa met 2-1 dankzij doelpunten van Dewaele en Makarenko. Intussen speelt de West-Vlaming Gilles Dewaele bij Standard. Jammer dat onze captain Kristof D’Haene geblesseerd aan de kant staat, anders was het een mooi duel D’Haene-Dewaele geworden op dezelfde flank.

Nog vorig seizoen werd trouwens ook onderling gebekerd in het Guldensporenstadion. In de 90ste minuut maakte Selemani toen 1-1 gelijk en ondanks de Kortrijkse suprematie in de extra time bleef het ook na 120 minuten nog 1-1. Tot 3-3 waren er geen missers in de penaltysessie. Dan miste Muleka maar meteen ook Derijck. Tot 5-6 scoorde weer iedereen maar dan trapte Sainsbury de bal tegen de paal.

In 2019-’20 won KVK met 3-1 dankzij doelpunten van De Sart, Moffi en een owngoal. De zege op derde kerst 2017 zijn de fans ook nog niet vergeten: toen trapte Perbet de winning-goal (2-1) pas in de 93ste minuut binnen na een fantastische ren van Atal.

Ook op Standard pakte de Veekaa al geregeld punten. De 0-3 met Saadi en Chevalier blijft historisch. Dit seizoen werd het 1-1 omdat Bokadi in de slotfase nog tegen scoorde na de goal van Moreno.

In de stand kunnen beide teams niet pronken. KVK staat 12de met 37 punten, Standard is zowaar 13de met 33 punten.

Bovenstaande voorbeschouwing wordt u aangeboden door Golden Palace, officiële betting partner van KVK.