DSC 0126
DSC 0126

KVK wint opnieuw tegen RSCA

KV Kortrijk heeft deze middag haar oefenpot tegen RSC Anderlecht met 1-2 gewonnen. Hendrickx en Gueye zorgen voor de Kortrijkse doelpunten.

26/03/2021
DSC 0038
DSC 0038

Schilderwerken Hendrickx

Tijdens de interlandbreak trekt KVK deze middag naar het RSCA Training Center in Neerpede. Onder een strakke wind verschijnen deze elf aan de aftrap: Jakubech, Sainsbury, Derijck, Radovanovic, Golubovic, Sissoko, Hendrickx, De Sart, Ocansey, Van Den Bossche en Gueye.

De eerste kansen in de partij zijn voor de Kerels, maar een kopbal van Gueye en afstandsschot van Golubovic vormen geen gevaar voor de goalie van Anderlecht. Na 35 minuten komt Anderlecht voor het eerst in het strafschopgebied en het krijgt meteen een (lichte) strafschop. Jakubech duikt naar de goede hoek, maar kan net niet bij de bal: 1-0 voor de thuisploeg, volledig tegen de gang van het spel in.

Lang staat die score niet op het bord. Op slag van rust versiert Ocansey een vrije trap op een heel aantrekkelijke plaats. Hendrickx schildert de bal heerlijk in de rechterbovenhoek. Dit kunststukje zorgt voor de verdiende gelijke stand bij de rust: 1-1.

DSC 0126
DSC 0126

Gueye maakt winnende doelpunt

KVK begint met dezelfde intenties aan de tweede helft: een stevige organisatie en gevaarlijk uitbreken. Zo ook op het uur. Gueye tot bij Stojanovic, hij bedient De Sart en die legt de bal panklaar voor Gueye. De Senegalees trapt gekruist binnen. Een counter uit het boekje van Luka Elsner. De Kerels gaan zo op en over Paars-Wit: 1-2. KVK komt niet meer in de problemen. RSCA kan Jakubech niet meer in de problemen brengen en zo wint Kortrijk oververdiend met 1-2 van RSC Anderlecht. Een tweede zege tegen Paars-Wit in één maand tijd.

Een goede voorbereiding op de topper van volgende week thuis tegen Club Brugge.