WhatsApp Image 2022 05 06 At 11.49.47 AM

KVK wint op OHL met 2-3

Na afloop van de competitie oefenden onze Kerels vandaag op de Banqup Academy in Leuven. De derde in een reeks van 4 vriendschappelijke wedstrijden tegen andere profclubs. Onze Kerels wonnen tegen OHL met 2-3.

06/05/2022
WhatsApp Image 2022 05 06 At 12.07.51 PM

DE BASISELF

Onze coach begon met Delle in doel. Reynolds speelde op de linksachter. Mehssatou acteerde als rechtsback. Watanabe en Sainsbury vormden het hart van de defensie.

In de driehoek op het middenveld speelden Sissoko en Jonckheere in steun van Torp.

Moreno en Selemani waren de mannen op de flanken. Herrmann bekleedde de spitspositie.

WhatsApp Image 2022 05 06 At 12.15.16 PM

1-1 BIJ DE RUST

OH Leuven startte het felst aan de wedstrijd. Na 3 minuten besloot de Leuvense spits meteen op het doelkader. De paal bracht redding. 2 minuten later was het wel raak. Patris werd de diepte in gestuurd en legde de bal naast Delle in doel. 1-0.

Een snelle achterstand voor onze Kerels.

Het begin van een chaotisch kwartier in de wedstrijd. Beide ploegen zochten snel de diepte via lange ballen en kwamen aan kansen. Sainsbury speelde snel diep om Moreno en Selemani in stelling te brengen.

Jonckheere schampte een voorzet van Mehssatou met het hoofd. Na een knappe combinatie op de linkerflank tussen Reynolds en Selemani, besloot Faïz net naast.

Het signaal voor Leuven om rust in de wedstrijd te brengen. Ze claimden het balbezit en wisten Delle te bedreigen via hoekschoppen en scherpe voorzetten. Het tempo in de wedstrijd zakte. Moreno en Selemani hadden het moeilijker om met hun dribbelvaardigheid iets te forceren.

De wedstrijd leek op een 1-0 ruststand af te stevenen. Al was dat buiten onze Kerels gerekend. Mehssatou bediende Herrmann en die tikte knap binnen. 5 minuten voor de rust was de stand weer in evenwicht. De kleedkamers in met 1-1.

WhatsApp Image 2022 05 06 At 1.07.06 PM 2

SAINSBURY & DE BRUYN VANOP DE STIP

De start van de tweede helft bracht 5 wissels. Deman kwam in doel. De Bruyn versterkte het middenveld in de plaats van Jonckheere. De nieuwe aanvalslinie bestond uit Messaoudi, Badamosi en Mbayo.

KVK kwam meteen scherp uit de kleedkamer. Een schot van Reynolds moest van de lijn gehaald worden. De Leuvense defensie duwde een afstandspoging van Torp in hoekschop. Een rood-witte corner zeilde voorlangs.

Ook OHL kwam nog eens piepen. Een schot van Maertens werd knap geklemd door Deman. Op de tegenaanval wist Mbayo zich langs de Leuvense defensie te dribbelen. Hij werd neergehaald in de zestien. Strafschop. Sainsbury aarzelde niet vanop de stip. 1-2.

OH Leuven rechtte meteen de rug. Een knappe infiltratie en combinatie in ons strafschopgebied leidde tot de gelijkmaker. 2-2. Nog een kwartier op de klok.

Vijf minuten voor tijd, eindigde een lang uitgesponnen aanval bij Reynolds, die zich sterk doorzette. De Leuvense keeper kwam uit, haalde de Amerikaan neer. Nieuwe strafschop. Dit keer was het aan De Bruyn om zijn eerste voor KVK tegen de netten te trappen. 2-3 en een vriendschappelijke zege voor KVK.

Volgende donderdag trekken onze Kerels naar Club NXT voor de laatste oefenwedstrijd van dit seizoen.

Bekijk de samenvatting hier! (MyKVK)
WhatsApp Image 2022 05 06 At 1.07.06 PM

DIGEST

KVK speelde met Delle (45′ Deman), Mehssatou (70′ Bendianishvili), Watanabe, Sainsbury, Reynolds, Sissoko, Jonckheere (45′ De Bruyn), Torp (60′ Jonckheere), Moreno (45′ Messaoudi), Herrmann (45′ Badamosi), Selemani (45′ Mbayo)

Goals: 5′ 1-0 Patris, 40′ 1-1 Herrmann, 70′ 1-2 Sainsbury (pen.), 75′ 2-2, 85′ 2-3 De Bruyn (pen.)