KVZ8728
KVZ8728

KVK Wint ook oefenpartij bij Club

KV Kortrijk won dankzij een laat doelpunt van Nejad Mujakic de oefenpartij op Club Brugge met 0-1. Daarmee houdt de ploeg voor de vierde keer op rij de nul.

05/07/2021
KVZ7940
KVZ7940

Coach Elsner tevreden

Na afloop gaf coach Luka Elsner zijn conclusies mee in de kleedkamer van zijn team: “We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Het is positief dat we opnieuw geen tegendoelpunt incasseerden. Maar dit was uiteraard maar een oefenwedstrijd. We moeten nu niet denken dat we er al zijn. We hebben nog veel werk. Maar dat zullen we de komende weken uitvoeren.” De spelers applaudisseerden voor hun coach en voor hun eigen prestatie die best mocht gezien worden.

Het werd een best pittige partij met veel inzet aan beide zijden. De twee teams zetten telkens enkele beloften in het elftal dat voor en na de pauze speelde, maar ook die gingen er vol voor.

Marko Ilic had de zaken achterin onder controle, pakte een paar lage schuivers. De beste kansen waren evenwel voor KVK: voor de rust trapte Jonckheere een laterale voorzet over doel, na de pauze duwde Badamosi de bal nog naast het doel van Shinton.

 

KVZ8728
KVZ8728

Mujakic beslist de partij

Uiteindelijk scoorde Mujakic in de 89ste minuut het enige doelpunt van de avond. De Bosniër verving bij de rust D’Haene op de linksachter, rukte op, werd niet aangevallen en haalde uit vanaf 20 meter. De indraaiende bal ging buiten het bereik van Shinton in de dichtste bovenhoek.

Radovanovic viel in de eerste helft uit met een beenblessure, maar blijkbaar zonder veel erg. Sainsbury moest worden verzorgd aan het oog. Ondertussen was er vanwege ‘toeschouwer’ Gilles Dewaele goed nieuws. Hij kreeg een injectie in de adductoren en reageert daar gunstig op. Gilles vertrekt dinsdag mee naar Wageningen op stage.

DIGEST:

CLUB BRUGGE: Lammens (46’ Shinton), Van Der Brempt (46’ Van Den Keybus), Mitrovic (60’ Hautekiet), Mechele (60’ Mondele), De Cuyper (60’ Ricca), Kossounou (46’ Rits), Balanta (46’ Servais), Audoor (46’ Vormer), De Ketelaere (46’ Sandra), Lang (61’ Okereke), Badji (60’ Dost)

KV Kortrijk: Ilic, Rougeaux (70’ Verkerken), Sainsbury, Radovanovic (44’ Derijck), D’haene (60’ Mujakic); Vandendriessche (64’ Bendianishvili), Palaversa (46’ Fixelles), Jonckheere (84’ Luqman), Moreno (60’ Ocansey), Chevalier (64’ Van Den Bossche), Gueye (54’ Badamosi)