WhatsApp Image 2020 11 11 At 14.37.19

KVK wint oefenpot tegen Waasland-Beveren

KV Kortrijk heeft deze namiddag haar oefenpot tegen Waasland-Beveren met 3-2 gewonnen. De wedstrijd duurde 120 minuten (3 x 40 minuten).

11/11/2020

Dubbele voorsprong bij de rust

In een evenwichtige beginfase komen de bezoekers op voorsprong via Sula. Hij zet zich door vanaf de rechterkant en verschalkt onze goalie Marko Ilic met een lage schuiver. Lang staat die 0-1 niet op het bord. Bij een hoekschop van De Sart belandt de bal plots voor de voeten van Mboyo. De topschutter van de Kerels tikt de gelijkmaker binnen.

Halfweg de eerste helft brengt Golubovic de bal perfect voor doel en zijn landgenoot Stojanovic duwt in één tijd binnen: 2-1. Een doelpunt van Servische makelij. Niet veel later krijgen de Kerels een strafschop na handspel van Sula in het strafschopgebied. Gueye kan de voorsprong verdubbelen, maar doelman Gabriël haalt de bal uit de rechterhoek. Vijf minuten later staat de dubbele voorsprong toch op het bord. Pape straft geblunder achterin af en maakt zo het derde Kortrijkse doelpunt. Meteen ook de stand na de eerste 40 minuten.

WhatsApp Image 2020 11 11 At 15.05.01

Buitenspeldoelpunt Gueye

In het begin van de tweede helft krijgen zowel Gueye als Mboyo de kans om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen, maar beiden geraken niet voorbij de ingevallen Pirard. Waasland-Beveren eist nu het balbezit op, maar verder dan schoten vanuit de tweede lijn komen de bezoekers niet. Op het uur laat Gueye nog eens de netten trillen, maar de lijnrechter vlagt voor buitenspel. Net voor het einde krijgt ook nog Stojanovic de kans op zijn tweede doelpunt van de middag, maar hij is te overhaast en kraakt zijn schot volledig. Na 80 minuten staat het nog steeds 3-1.

7
7

Slotoffensief Waasland-Beveren

In de derde helft voert coach Yves Vanderhaeghe maar liefst negen wissels door. De competitie van de beloften ligt stil door COVID-10 en dus geeft onze coach het vertrouwen aan heel wat jonge spelers: Jalloh, Deman, Maus, Ritière en Verkerken. Verkerken kon zijn invalbeurt bijna verzilveren met een doelpunt, maar zijn kopbal mist richting.

In een slotoffensief van de Waaslanders maakt hun topschutter Daan Heymans nog de aansluitingstreffer: 3-2. Verder komt Waasland-Beveren niet meer. KV Kortrijk wint dus haar oefenpot in deze interlandbreak met het kleinste verschil: 3-2.