1 1 Trent
1 1 Trent

KVK wint oefenpot tegen KVO

KV Kortrijk heeft deze middag haar oefenwedstrijd tegen KV Oostende met 1-2 gewonnen. De Kerels zetten een scheve situatie recht in de tweede helft.

12/03/2021
Eerste Helft

Geen spektakel in eerste helft

Voor de oefenpartij tegen KVO stelt coach Luka Elsner deze elf namen op: Jakubech, Golubovic, Rougeaux, Sainsbury, Radovanovic, Sissoko, Palaversa, Ocansey, Chevalier, Stojanovic en Badamosi. Selemani, Gueye en Gano reisden uit voorzorg niet mee naar Oostende. Dewaele, Makarenko, Jonckheere en D’Haene zijn nog geblesseerd en De Sart moest zich deze morgen ziek melden.

Het waait hevig in Oostende en onder de felle regenbuien controleert de thuisploeg de openingsfase. De Kustboys voetballen ook de eerste kans van de wedstrijd bij elkaar. Na tien minuten trapt Hjulsager de bal naast het doel van Jakubech. De eerste grote kans van de partij is wel voor de Kerels. Lage hoekschop van Chevalier, Stojanovic laat de bal slim door zijn benen, maar Radovanovic trapt recht op de voeten van de Oostendse goalie Castro.

Vijf minuten later valt het openingsdoelpunt echter aan de overkant. Ndicka fusilleert Jakubech, 1-0 voor de thuisploeg. Dat is meteen ook de ruststand.

1 1 Trent
1 1 Trent

Erop en erover

Coach Elsner grijpt in bij de rust na een magere eerste helft en wisselt drie spelers. Radovanovic, Golubovic en Palaversa komen niet meer in actie. Derijck, Hendrickx en Van Den Bossche komen in hun plaats. Bij KVO krijgen we bijna een volledig nieuw elftal in de tweede helft. Enkel Jakel en Skulason blijven staan.

We zijn tien minuten ver in de tweede helft en daar is al bijna de gelijkmaker. Chevalier zoekt de verste hoek, maar door een Oostends been gaat de bal in hoekschop. In minuut 64 is het dan wel raak voor KVK. Een goede hoekschop van Chevalier wordt aan de tweede paal binnen geknikt door Trent Sainsbury: 1-1. Vijf minuten later zet Ocansey zich goed door vanaf de linkerkant. Hij legt de bal panklaar voor Teddy Chevalier en hij maakt er 1-2 van. Naast een assist pikt Teddy nu ook zijn doelpuntje mee.

Youngsters Luqman en Ritière krijgen ook nog wat speelminuten. De wedstrijd verwatert. Enkel Gueye komt nog dicht bij de gelijkmaker, maar hij kopt slap in de handen van Jakubech.

De Kerels winnen deze oefenpot met 1-2 op het veld van KV Oostende. Volgende week zaterdag speelt KVK op het veld van KAS Eupen in de competitie.