DSC 0333
DSC 0333

KVK wint oefenpot tegen Deinze

Deze middag trok KV Kortrijk naar De Pinte voor een oefenduel tegen KMSK Deinze. Voor onze Kerels is dat de voorlaatste wedstrijd van het seizoen.

30/04/2021
DSC 0333
DSC 0333

Drie snelle doelpunten

Luka Elsner koos voor deze elf namen: Ilic, Dewaele, Rougeaux, Verkerken, kapitein Kristof D’Haene, Sissoko, Palaversa, Jonckheere, Van Den Bossche, Chevalier en Gueye.

De eerste kans van de partij is voor de thuisploeg. Een afstandsschot van Staelens gaat via de vingertoppen van Ilic en de lat over. Vijf minuten later steken de Kerels voor het eerst hun neus aan het venster. Een strakke voorzet wordt tegen de binnenkant van de paal geduwd door Yani Van Den Bossche. KVK is heel dicht bij het openingsdoelpunt. En dat eerste doelpunt komt er ook. Op het halfuur brengt Chevalier de bal voor doel. Gueye wordt keihard aangepakt en zo krijgt KVK een strafschop. Chevalier faalt niet en trapt het leer via de paal het doel in. Een verdiende voorsprong voor de Kerels: 0-1. De start van vijf knotsgekke minuten.

Twee minuten na de openingsgoal kan Chevalier zijn tweede van de middag maken, maar de doelman van Deinze Dutoit (ex-KVO) redt. Van Den Bossche is goed gevolgd en onze youngster duwt de 0-2 binnen. Amper drie minuten later maakt Ronald Vargas de aansluitingstreffer met een heel knappe vrijschop. 1-2 is de ruststand.

DSC 0484
DSC 0484

Veel kansen, maar geen goals

KVK domineert de tweede helft. De ingevallen Gano krijgt de kans op de 1-3, maar hij mikt zijn kopbal op de goalie van Deinze. De dubbele voorsprong hangt nu echt wel in de lucht. KVK krijgt een vrije trap op een interessante plaats. Chevalier viseert de rechterbovenhoek, maar opnieuw redt de doelman de meubelen.

De volgende kans is voor Jonckheere. Hij lijkt de doelman te verslaan, maar nu is de lat de reddende engel voor Deinze. Op het einde krijgt Gano nog een mogelijkheid op de 1-3, maar hij vindt de voeten van de doelman op zijn weg.

KVK komt nooit in de problemen en zo wint het verdiend met 1-2 van Deinze. Volgende week vrijdag speelt Kortrijk haar laatste (oefen)wedstrijd van het seizoen. Tegenstander is Club NXT.