WhatsApp Image 2023 07 05 At 19.46.22 2

KVK wint met 2-1 van RWDM

Vanavond werkten onze Kerels de eerste oefenpot onder nieuwe coach Edward Sill af. KVK versloeg promovendus RWDM met 2-1.

05/07/2023
WhatsApp Image 2023 07 05 At 19.15.26

DE BASISELF

Onze nieuwe coach koos voor zijn eerste oefenwedstrijd tegen RWDM voor Tom Vandenberghe in doel.

Joao Silva, Nayel Mehssatou en Atemona vormden de driemans-achterhoede. Dylan Mbayo was actief op de rechterflank. De Neve mocht de linkerflank afdweilen.

Belofte Lars Montegnies, Kadri en Bruno waren de driehoek op het middenveld.

Voorin stonden Gueye & Avenatti samen in de punt van de aanval.

WhatsApp Image 2023 07 05 At 19.40.17

MBAYO BREEKT DE BAN

Een oefenwedstrijd tegen een Jupiler Pro League-ploeg betekent meteen ook een langere studieronde. In het openingskwartier kon enkel een moeilijke terugspeelbal Vandenberghe even doen opschrikken.

Onze Kerels knokten zich in de wedstrijd met afstandsschoten van Mbayo & Bruno en na een halfuur nam KVK het commando over. Montegnies zorgde voor het balbezit, Kadri voor de dribbels, Mbayo voor de snelheid en Bruno voor de steekpassjes.

En op zo’n steekballetje van Bruno brak Mbayo de ban. Hij mocht een-op-een op de doelman af en deed de netten trillen. 1-0 voor de Kerels.

Kortrijk won nu ook de stevige duels. Net voor de rust dreigde Gueye nog met een omhaal en zeilde een gekraakt schot van Mbayo voorlangs. Een verdiende voorsprong bij het rustsignaal voor KVK.

WhatsApp Image 2023 07 05 At 20.09.04

ELFTAL TWEEDE HELFT

We zagen 4 wissels bij de rust.

Vandenberghe bleef in doel. Belofte Matanda kwam naast Mehssatou en Silva in de defensie te staan.

Challouk kwam dan weer Kadri aflossen, naast Bruno & Montegnies.

Voorin kwamen Henen & Messaoudi in de plaats van het duo Avenatti-Gueye.

WhatsApp Image 2023 07 05 At 20.06.20

OPNIEUW MBAYO LEGT EINDSTAND VAST

Begon de eerste helft nog met een studieronde, dan was daar in de tweede helft helemaal geen sprake van. Een Molenbeekse hoekschop belandde in de handen van Vandenberghe, die meteen sneltrein Mbayo lanceerde. Dylan gebruikte zijn lichaam om zijn naaste belager op afstand te houden, mocht alleen op de doelman af en tikte met buitenkant links binnen. 2-0 na 2 minuten in de tweede helft.

Enkele minuten later ging Vandenberghe “op herhaling”. Hij zette Mbayo opnieuw op weg richting Molenbeeks doel, maar die besloot dit keer naast het kader. Nog was de knotsgekke openingsfase niet afgelopen. Aan de overzijde krulde een afgeweken bal over Vandenberghe in doel. 2-1. Slechts 6 minuten ver.

Na wat wissels ging ook in de tweede helft het tempo wat lager liggen en behielden onze Kerels de controle. Messaoudi vond eerst het zijnet en later, na een knappe combinatie met Henen, de doelman op zijn weg.

Grote kansen kregen we, met het eindsignaal in zicht, niet meer te zien. Onze Kerels wonnen zo, na 2 doelpunten van Mbayo, met 2-1 van RWDM.

Zaterdag 8 juli staat de volgende oefenmatch van onze Kerels op het programma in Waalwijk om 14u. Mis niets van het komende seizoen en koop je abonnement via onderstaande link.