WhatsApp Image 2023 06 24 At 18.08.45

KVK wint in Harelbeke met 2-6

Vanavond werkten onze Kerels de tweede oefenwedstrijd van het seizoen 2023-2024 af. Op het veld van Harelbeke won KVK de wedstrijd met 2-6.

24/06/2023
WhatsApp Image 2023 06 24 At 17.03.15

DE BASISELF

Na een training eerder op de dag, begon ook voor de tweede oefenwedstrijd van het seizoen Tom Vandenberghe in doel.

Belofte Nsolo acteerde op de rechtsachter. Joao Silva en Tresor Matanda vormden het centrum. De Neve mocht de linkerflank afdweilen.

Nayel Mehssatou, terug van interlandverplichtingen, was de spelverdeler op het middenveld. Haidara en Bruno mochten voor hem van de ruimte profiteren.

Voorin zagen we een vertrouwd trio. Dylan Mbayo op rechts, Regali op links en Avenatti in de punt van de aanval.

Selemani, Gueye, Atemona en Kadri bleven uit voorzorg nog wat aan de kant.

WhatsApp Image 2023 06 24 At 17.11.43

2-2 HALFWEG

Onze Kerels startten meteen goed aan de wedstrijd. Bruno vond met een uitstekende doorsteekbal de dieplopende Mbayo. Die legde de bal simpel over de thuisdoelman binnen. 0-1 na 4 minuten.

KVK hield het gaspedaal ingedrukt. Een voorzet van De Neve verdween net niet in het Harelbeekse doel en een schot van Bruno zeilde over. De hoge druk hield aan en Bruno & Mehssatou dreigden elk nog eens met een afstandsschot. Voor de drankpauze kon Harelbeke daar enkel een schot voorlangs tegenover zetten.

Na de drankpauze volgde opnieuw een razendsnel rood-wit doelpunt. Avenatti kon simpel binnenleggen. 0-2 na het eerste halfuur spelen.

Richting de rust moest de Harelbeekse goalie nog 2 keer ingrijpen. Silva dwong hem met een kopslag tot een redding net onder de lat en Mbayo knalde een afvallende bal zijn richting uit. Nog 5 minuten op de klok.

Het signaal voor Harelbeke om zijn voet naast KVK te plaatsen. Op een tegenaanval milderde Beirlaen tot 1-2. Net voor de rust kopte Van Mol een corner voorbij Vandenberghe. 2-2 na 45 minuten.

WhatsApp Image 2023 06 24 At 18.23.47

ELFTAL TWEEDE HELFT

In de tweede helft kwam een volledig nieuwe ploeg aan de aftrap.

De Vlaeminck kwam in doel te staan. De viermans-defensie werd gevormd door Vanbruyssel, Keita, Olivier en Danneel.

In de driehoek op het middenveld speelden DecoeneMontegnies en Challouk.

Het trio voorin bestond uit Nait-Birrou, Messaoudi en Henen.

WhatsApp Image 2023 06 24 At 18.36.17

BESLISSING IN DE TWEEDE HELFT

Na de rust openden onze Kerels opnieuw scherp. Messaoudi mocht meteen zijn snelheid etaleren op de flank. Voor de doelman aarzelde hij niet. Door de benen. 2-3 na 2 minuten in de tweede helft. Challouk knalde wat later van afstand over.

KV Kortrijk domineerde nu volledig het openingskwartier. Een penaltyfout op Henen werd over het hoofd gezien door de scheidsrechter. Challouk kon niet aanleggen van buiten de zestien. In een volgende aanvalsgolf kwam belofte Nait-Birrou knap naar binnen en besloot met zijn linker in de korte hoek. 2-4.

De wedstrijd leek nu gespeeld. Harelbeke kwam met een hoop wissels. Het lob-balletje van Challouk was net te ver voor de doorgelopen Henen. Even later was het wel raak. Messaoudi zette zich door op de rechterflank en bediende Henen. 2-5 voor open doel.

Even later zagen we hetzelfde duo terug om de eindstand op het bord te zetten. Nu mocht Henen Messaoudi bedienen. 2-6. Woensdag 28 juni spelen we op KSV Oudenaarde om 19:00 voor de derde oefenwedstrijd. Mis niets van het komende seizoen en koop je abonnement via onderstaande link.

Koop hier je abonnement!
WhatsApp Image 2023 06 24 At 17.16.15

DIGEST

KVK speelde met Vandenberghe (45′ De Vlaeminck), Nsolo (45′ Vanbruyssel (73′ Verbauwhede)), Silva (45′ Keita), Matanda (45′ Olivier), De Neve (45′ Danneel), Mehssatou (45′ Decoene), Bruno (45′ Montegnies (73′ Mbiakob)), Haidara (45′ Challouk), Mbayo (45′ Nait-Birrou), Regali (45′ Henen), Avenatti (45′ Messaoudi)

Goals: 4′ 0-1 Mbayo, 27′ 0-2 Avenatti, 41′ 1-2 Beirlaen, 44′ 2-2 Van Mol, 47′ 2-3 Messaoudi, 59′ 2-4 Nait-Birrou,  72′ 2-5 Henen, 76′ 2-6 Messaoudi