Na de nederlagen van de voorbije weken was KVK aan eerherstel toe. Dé derby kwam dus op een ideaal moment. Het kon het moment van de revival betekenen.

Coach Belhocine haalde Watanabe en Moreno uit de ploeg ten voordele van Messaoudi en Radovanovic die toch speelklaar was geraakt. De match werd gespeeld in een uitverkocht Guldensporenstadion (80% capaciteit volgens de geldende covid-maatregelen).

19/02/2022
WhatsApp Image 2022 02 19 At 6.52.55 PM

Twee goals Sainsbury zetten stadion in vuur en vlam

De wedstrijd startte met veel vuur en passie en dat zorgde mee voor een bruisende sfeer op de vier tribunes. De bezoekers namen de beste start met woelwater Dompé die onmiddellijk flitste en bij zijn eerste poging naast schoot. De reactie aan de overkant volgde snel maar Badamosi was te zelfzuchtig en Humphreys hield de doorgebroken Messaoudi tegen ten koste van een gele kaart.

KVK nam het commando over en Messaoudi kwam plots oog in oog met Bostyn maar de bezoekende keeper stond pal, Messaoudi omspeelde kort diezelfde doelman, maar moest te ver uitwijken en verspeelde de buitenkans.

Het tempo bleef hoog in een knappe eerste helft en net voorbij het kwartier werden de Kerels beloond voor hun grinta. Selemani mocht een vrijschop nemen op links en Sainsbury verlengde perfect met het hoofd in de verste hoek : 1-0!

Het tempo zakte wat na dat doelpunt, er werd veel gebikkeld op het scherp van de snee, maar veel kansen zagen we niet. Tot op het half uur Zulte Waregem bijna gelijk kwam, maar Seck kopte een corner maar net over het doel van Ilic.

De buren schoten zich kort daarop in de voet toen Messaoudi, die een sterke eerste helft speelde, opnieuw werd gehaakt door Humphreys. De Engelsman werd met een tweede geel weggestuurd.

Met elf tegen tien had KVK plots wat overwicht en Messaoudi schoot voorlangs. Zulte Waregem dreigde alleen met Gano wiens schot werd afgeblokt, Doumbia schoot de rebound over.

Iedereen ging ervan uit dat we met 1-0 gingen rusten, maar dat was buiten Sainsbury gerekend. De Aussie stond moederziel alleen aan de tweede paal bij een corner en duwde de bal makkelijk binnen : 2-0! De stand aan de rust.

WhatsApp Image 2022 02 19 At 7.04.54 PM

Ontketend KVK zet forfaitscore op het bord

De tweede helft was nog maar een paar minuten oud of de ingevallen Sissako moest naar de noodrem grijpen toen Messaoudi alleen op doel afging. Penalty voor de Veekaa en Selemani zette die beheerst om : 3-0!

Vol vertrouwen gingen de rood-witten op zoek naar meer. Vandendriessche stuurde D’Haene mooi binnendoor, maar een nieuw patatje kwam er niet want Bostyn ging goed plat, Messaoudi toverde een heerlijke knal uit zijn rechtervoet en mikte net over.

In enkele dolle minuten diepte een ontketend KVK de kloof uit tot liefst 5-0. Eerst scoorde Badamosi zijn eerste voor de Veekaa toen hij Bostyn omspeelde, twee minuten later stond de forfaitscore op het bord. D’Haene zette haarscherp voor en Selemani gaf de overwinning nog een extra touch met een vijfde treffer.

De bezoekers leken KO geslagen en toch haalde Ilic een gemaakt doelpunt van Gano nog uit zijn doel met een supersave. D’Haene, Badamosi en Mbayo mochten twintig minuten voor tijd gaan rusten. Ondertussen denderde de thuisaanval verder. Pletinckx gleed de bal van Selemani net op tijd weg, de goal van de ingevallen Herrmann werd afgekeurd omwille van voorafgaand buitenspel.

De Kerels hadden al veel gegeven, Rougeaux schoot nog eens in de handen van Bostyn en speelden voor de rest de wedstrijd probleemloos uit. Helaas werd de match nog onderbroken door bezoekend bengaals vuurwerk op het veld. Na de hervatting en het laatste fluitsignaal kon het feest bij de KVK-supporters dan toch beginnen. De 5-0 deed de supporters dansen van euforie.

Volgend weekend maakt KVK de verplaatsing naar RC Genk. Aftrap op zondag om 16u.

Mis niets van alle volgende toppers in het Guldensporenstadion en koop je “last-minute”-deal hieronder.

Mis niets van de toppers!

Wie is jouw kerel van de wedstrijd?

Jullie stemden voor…Trent Sainsbury!

WhatsApp Image 2022 02 19 At 6.51.42 PM

DIGEST

KVK speelde met Ilic, Palaversa, Mbayo (71′ Herrmann), Reynolds, Sainsbury, Messaoudi (81′ Jonckheere), Selemani, Badamosi (71′ Rougeaux), Vandendriessche (84′ Benchaib), D’Haene (71′ Henen), Radovanovic
Bank: Deman, Rougeaux, Henen, Herrmann, Moreno, Jonckheere, Benchaib

Zulte Waregem speelde met Bostyn, Vigen (46′ Sissako), Dompé, Cools, Seck, De Bock, Humphreys, De Neve (66′ Kutesa), Derijck, Doumbia (66′ Pletinckx), Gano (83′ Vossen)
Bank: Bossut, Pletinckx, Vossen, Govea, Ciranni, Boya, Sissako, Kutesa

Goals: 16′ Sainsbury (1-0), 44′ Sainsbury (2-0), 52′ Selemani (pen) (3-0), 62′ Badamosi (4-0)
Geel: Vigen, Sissako, Badamosi
Rood : Humphreys (2x geel)