WhatsApp Image 2022 10 15 At 5.29.37 PM
WhatsApp Image 2022 10 15 At 5.29.37 PM

KVK-Westerlo: een goede traditie

KV Kortrijk krijgt zaterdag voor de 14de keer KVC Westerlo op bezoek. De Kemphanen kwamen er tot hiertoe nog maar één keer winnen, maar aan een statistiek heb je niets als je voor een nieuwe wedstrijd aan de aftrap staat.

21/10/2022

De statistiek is interessant voor KVK: het won in het Guldensporenstadion tot hiertoe 7 keer van KVC Westerlo, speelde 6 keer gelijk en verloor nog maar 1 keer. Maar in de huidige rangschikking staat het team uit de Kempen wel 8 punten hoger dan KVK.

Westerlo heeft net een stevige opdoffer geïncasseerd: het verloor met 6-1 in Genk, zijn komende bekertegenstander nota bene, en je kunt ervan op aan dat de jonge coach Jonas De Roeck de voorbije dagen zwaar over eerherstel zal hebben gepredikt. Dan moet je niet vergeten dat het thuis al won van Anderlecht, Zulte Waregem, Standard en Cercle en uit van… Charleroi en Club Brugge.

4 EX-KVK'ERS

Met Chadli, Bolat en Foster heeft het drie absolute sterkhouders in het team, maar er lopen ook vier ex-KVK’ers in het gezelschap.

Pech voor Lukas Van Eenoo dat hij lange tijd met een blessure aan de kant moet gaan staan. Ook al enige tijd geleden speelde Tuur Dierckx even bij de Kerels. Maar vorig seizoen waren ook Mathias Fixelles en Bryan Reynolds enkele maanden bij ons. De Amerikaan wordt nu door AS Roma verhuurd aan Westerlo.

ZELDEN VERLIES

Eén keer nog maar moest KVK in eigen huis de duimen leggen tegen Westerlo. Dat was in 2010 toen het 1-2 werd ondanks een doelpunt van Giuseppe Rossini.

De eerste vier seizoenen dat de clubs elkaar ontmoetten was in tweede klasse, van 1993 tot 1997 met Mbo Mpenza een paar keer als goalgetter. In 1998-’99 stonden ze voor het eerst in eerste klasse tegenover elkaar: 4-2 werd het voor de Veekaa met goals van de Rus Andrei Demkine, Marc Van Britsom, Axel Smeets en Stijn Meert.

Vanaf 2008 speelde KVK altijd in eerste klasse, Westerlo slechts af en toe. Dat eerste jaar won KVK de onderlinge bekerwedstrijd met 3-1 met drie goals van Elimane Coulibaly. Dankzij Brecht Capon werd het nadien twee keer 1-1 en na een doelpunt van Dalibor Veselinovic ook eens 1-0.

De opmerkelijkste uitslag kwam er op 21 februari 2015: toen werd het eventjes… 6-0. Remember de vier goals van Ivan Santini en twee van Teddy Chevalier! Die ploeg? Henkinet; Capon, Chanot, Poulain, Tomasevic; Pavlovic, Matton, De Mets; Marusic, Santini, Chevalier. Op de bank zat toen assistent-coach Adnan Custovic.

Een seizoen later werd het bescheiden 1-0 met een doelpunt Elohim Rolland – nu aan de slag in de 7de (!) klasse bij het Noord-Franse FC Bondues –  en nog een jaar later knap 4-1, goed voor een feestje met twee goals van Idriss Saadi – nu aan de slag in zijn eigen Algerije – en twee van Hervé Kage – nu in tweede klasse bij Virton. Het was de laatste ontmoeting met Westerlo dat pas dit seizoen weer naar de hoogste reeks klom.

Koop hier je tickets voor zaterdag!