WhatsApp Image 2022 12 20 At 21.16.48 2
WhatsApp Image 2022 12 20 At 21.16.48 2

KVK weer naar OHL

Nog niet eens drie weken nadat KV Kortrijk voor de Beker ging winnen op Oud-Heverlee Leuven zijn de Kerels er zondagavond om 21u (!) weer op bezoek. Nu voor de competitie en dus voor hoogst belangrijke punten.

07/01/2023

Dit is de 24ste ontmoeting tussen beide teams. De 23ste herinnert iedereen zich nog. Het was de wedstrijd van de heropstanding, de eerste onder leiding van Bernd Storck. OHL had er een zaak van gemaakt om dit seizoen ver door te dringen in het bekertornooi. Tot hiertoe haalden ze nog maar één keer de kwartfinale. Maar KVK is een echte bekerspecialist: het haalde de voorbije 13 jaar liefst 11 keer de kwartfinale. Daarin speelt het komende woensdag in eigen huis in één wedstrijd met mogelijke verlengingen en strafschoppen tegen KV Mechelen. Allen daarheen! Maar eerst is er de belangrijke verplaatsing naar Oud-Heverlee waar drie begeerde punten te verdienen zijn.

In eerste klasse stonden beide teams nog maar 7 keer tegenover elkaar Aan Den Dreef. Het begon in het seizoen 2011-12 met een 0-2 zege dankzij Veselinovic en Monrose. Daarna werd twee keer gelijk gespeeld: 0-0 en 1-1 met een doelpunt van Stijn De Smet.

In 2015-’16 won OHL met 1-0 al zakte het toen naar tweede klasse. Beide teams ontmoetten elkaar daarop in de play-offs met ploegen uit beide reeksen. KVK won met 0-2 met goals van Kovacevic en Perbet. 

De jongste twee competitieafspraken waren voor de thuisploeg: 3-1 en 2-1 zodat we ons moeten optrekken aan de 1-3 bekerzege van 20 december 2022 die toch wel hard aankwam bij Marc Brys. Scoorden toen voor KVK: Massimo Bruno, Habib Keita en Felipe Avenatti, de held van het jongste competitieduel tegen leider Racing Genk.

In de slotfase scoorde Gonzalez nog de eerredder voor OHL en dat is meteen ook de straffe goalgetter van de Leuvenaars. Bij KVK is captain Kristof D’Haene nog een laatste wedstrijd geschorst. De twee recente overwinningen hebben ongetwijfeld veel goed gedaan voor het zelfvertrouwen binnen de spelersgroep.

TREK MEE NAAR OHL