P1057197
P1057197

KVK-VIRTON eindigt op 0-3

Na afloop van de competitie oefenden onze Kerels vandaag tegen Virton op het Proximus Basecamp in Tubeke. De tweede in een reeks van 4 vriendschappelijke wedstrijden tegen andere profclubs. Onze Kerels verloren de wedstrijd met 0-3.

30/04/2022
P1057178
P1057178

DE BASISELF

Onze coach begon met Deman in doel. Reynolds speelde op de linksachter. Mehssatou acteerde als rechtsback. Radovanovic en Sainsbury vormden het hart van de defensie.

In de driehoek op het middenveld speelden Sissoko en Jonckheere in steun van Benchaib.

Messaoudi en Selemani waren de mannen op de flanken. Badamosi bekleedde de spitspositie.

P1057184
P1057184

0-1 BIJ DE RUST

Onze Kerels claimden meteen het balbezit bij de start van de wedstrijd. Jonckheere, Messaoudi & Mehssatou zorgden voor dreiging op de rechterkant. Badamosi kon meteen afdrukken vanop 20 meter.

Benchaib zette hoog druk en vuurde de ploeg aan. Maar grote kansen bleven uit in de eerste 20 minuten. Virton moest zich tot afstandsschoten beperken.

Na een venijnig contact moest Benchaib naar de kant. Mbayo kwam hem vervangen. Mehssatou profiteerde van de naar binnensnijdende Mbayo om in de aanval te trekken. Zijn afgeweken schot belandde in corner.  Wat later bereikte een teruggetrokken voorzet net niet Selemani.

Het sein voor Virton om beter te beginnen combineren. De kansen volgden. Na een corner werd de bal nog naast getrapt. Maar na 30 minuten was het raak. Een diepe bal verschalkte onze defensie en zette de Virtonse spits alleen voor Deman. 0-1.

Richting de rust lieten beide ploegen het tempo zakken. De kansen bleven wel voor de “bezoekers”. Kagé kopte naast. Radovanovic moest een bal van de lijn halen. 0-1 bij de rust.

P1057197
P1057197

VIRTON OP DE COUNTER

De start van de tweede helft bracht 6 wissels. Watanabe mocht Radovanovic vervangen centraal achterin. Jeugdproduct Bendianishvili verving Mehssatou op de rechtsback. De Bruyn versterkte het middenveld. De nieuwe aanvalslinie bestond uit Moreno, Herrmann en Henen.

KVK kwam scherper uit de kleedkamer. Een schot van Henen moest meteen – tot twee keer toe – door de doelman van Virton gekeerd worden. Virton werd achteruit gedrukt. De bal gedomineerd door onze Kerels.

Virton trok nu een muur op. KVK verhoogde verder het tempo om die muur te kunnen afbreken en dreigde met voorzetten. Scherpe ballen van Mbayo & Reynolds moesten door de defensie van Virton gekeerd worden.

Virton profiteerde op de tegenaanval. Na 25 minuten toonden ze zich voor het eerst, met een gelukje, gevaarlijk in de tweede helft. Het afstandsschot belandde meteen tegen de netten. 0-2.

Een tik voor de Kerels, waar jongeling Decoene in de plaats van Jonckheere kwam. Een afstandsschot van Herrmann werd in corner geduwd. In de slotfase profiteerde Virton nog van een misverstand achterin. 0-3 waren de eindcijfers op het scorebord.

Volgende vrijdag trekken onze Kerels naar OH Leuven voor de volgende oefenwedstrijd.