DSC 0891
DSC 0891

KVK verliest van FC Dordrecht met 4-2

Deze middag rondden onze Kerels hun zware stage af in en tegen FC Dordrecht in de voorbereiding van het seizoen 2022-2023. KVK verloor de oefenpot met 4-2.

02/07/2022
DSC 0892
DSC 0892

DE BASISELF

Onze coach begon met Marko Ilic in doel. Nayel Mehssatou speelde op de linksachter. Belofte Naitbirrou acteerde als rechtsback. Radovanovic en Sambou Sissoko vormden het hart van de defensie.

In de driehoek op het middenveld speelden Alexandre De Bruyn en Keita in steun van aanwinst Youssef Challouk.

Dion De Neve en Dylan Mbayo waren de mannen op de flanken. Billal Messaoudi bekleedde de spitspositie.

DSC 0884
DSC 0884

ZWARE BENEN BIJ DE KERELS

Na de zware stage van KVK begon de wedstrijd aan een laag tempo. Een traag begin, waar vooral de Nederlanders van profiteerden.

Bij hun eerste kans trilden de netten meteen. Savastano aarzelde niet toen de bal voor zijn voeten kwam in het strafschopgebied en trapte de bal in de kruising. 1-0. Het begin van een gekke 7 minuten.

Mbayo lokte bij zijn eerste dreigende dribbel meteen een strafschop uit. Hij werkte zelf koel af vanop de stip. 5 minuten na de openingstreffer stond het al weer gelijk. Al konden we slechts enkele seconden deze score op het scorebord zien staan.

Pinas werd knap alleen voor doel gezet en bracht Dordrecht amper een minuut later alweer op voorsprong. Het tempo kwam nog lager te liggen door veel fouten. Op een tegenaanval maakte topschutter Meijer er met een geplaatst schot 3-1 van.

Tijd voor een drankpauze en herbronning. Belofte Matanda kwam Naitbirrou aflossen en er werd overgeschakeld naar een driemans-defensie. De Kerels hielden de bal makkelijker in de ploeg. Groot gevaar kregen we niet meer te zien voor de rust, al kopte Messaoudi wel nog de aansluitingstreffer net voorbij de tweede paal.

DSC 0891
DSC 0891

PAREL VAN KEITA

Bij de start van de tweede helft wisselde Belhocine drie keer. Vandenberghe kwam in doel. Benchaib en Henen kwamen Radovanovic en De Neve aflossen.

Het beeld van de eerste 45 minuten herhaalde zich. Een laag tempo. Meer dan in de eerste helft wisten de Kerels wel de bal in de ploeg te houden en geen kansen van Dordrecht meer toe te laten.

Op eigen gevaar was het wachten tot het uur. Mbayo kwam vrij aan de tweede paal, maar besloot de bal voor te leggen in plaats van voor eigen succes te gaan. Het bleef 3-1.

Een kwartier voor affluiten roerde Dordrecht zich nog eens. Schuurman zette zich door op de rechterflank. Hij wist Vandenberghe te verschalken en zette de 4-1 op het bord.

Beide ploegen leken naar het laatste fluitsignaal te verlangen, maar Habib Keita zorgde nog voor een knap slotakkoord bij zijn KVK-debuut. Vanop 30 meter pegelde hij de 4-2-eindstand staalhard in de rechterbovenhoek.

Volgende week volgen oefenwedstrijden tegen SK Beveren en Virton. Op 16 juli ontvangen we dan FC Utrecht voor de galamatch in het Guldensporenstadion, met gratis toegang voor onze abonnees 2022-2023. Hou zeker onze kanalen in de gaten voor meer info!

Alles in het teken van de opener van de competitie op zaterdag 23 juli (18:15) tegen OH Leuven in eigen huis. Wees er van bij het begin bij en koop je abonnement via onderstaande link!

Koop hier je abonnement!
DSC 0892
DSC 0892

DIGEST

KVK speelde met Ilic (45′ Vandenberghe), Naitbirrou (31′ Matanda), Radovanovic (45′ Benchaib), Sissoko, Mehssatou (62′ Foubert), De Bruyn (70′ Keita), Keita, Challouk (84′ Decoene), Mbayo (84′ Benoit), De Neve (45′ Henen), Messaoudi (70′ Luqman)

FC Dordrecht speelde met Bossin (45′ Van Herk), El Azzouzi (45′ Koswal), Van Huizen (45′ Abali), Van der Avert (45′ King), Wielzen (45′ Rook (70′ Schuurman)), Schuurman (45′ Reemst), Suray (45′ Miceli), Savastano (45′ Brito), Pinas (45′ Biberoglu), Meijer (45′ Tearr), Tremour (45′ Donkor)

Goals: 7′ 1-0 Savastano, 13′ 1-1 Mbayo, 14′ 2-1 Pinas, 23′ 3-1 Meijer, 78′ 4-1 Schuurman, 83′ 4-2 Habib Keita