WhatsApp Image 2022 04 10 At 6.36.30 PM
WhatsApp Image 2022 04 10 At 6.36.30 PM

KVK verliest slotmatch met 2-3 van Anderlecht

De laatste wedstrijd bracht Anderlecht op bezoek in het Guldensporenstadion. Voor de thuisploeg stond niets meer op het spel, de Brusselaars waren nog in strijd voor een plek in PO1.

Coach Belhocine moest noodgedwongen enkele wissels doorvoeren. Zo kreeg Deman zijn eerste basisplaats en kwamen ook Torp en Badamosi aan de aftrap. ‘Kerel van het seizoen’ Selemani begon op de bank.

10/04/2022
WhatsApp Image 2022 04 10 At 6.51.59 PM
WhatsApp Image 2022 04 10 At 6.51.59 PM

Sainsbury scoort vanop de stip

In een quasi volgelopen en sfeervol stadion startten de Kerels met veel overgave en drive. De eerste kansen waren dan ook voor de rood-witten. Een bal van Badamosi ging voorlangs, een stevige knal van Messaoudi botste op de vuisten van Van Crombrugge en een pegel van Moreno zoefde niet eens zo ver over het bezoekende doel. Ook Watanabe liet van zich horen maar zijn kopbal na een corner van Kadri verdween naast ‘de kooi’ .

Anderlecht moest even bekomen van het sterke begin van de thuisploeg. De aalvlugge Messaoudi trapte perfect naar doel na een één-twee, maar Van Crombrugge redde de meubelen. Toen Bilal na een contact met Hoedt geraakt werd in de grote rechthoek, wees scheids Boterberg op aangeven van de VAR naar de stip. Sainsbury nam zijn verantwoordelijkheid en zette de verdiende 1-0 op het bord.

De troepen van de jarige Kompany moesten nu wel uit hun schulp komen en deden dat ook snel. Eerst belandde een kopbal van Magallan nog in de handen van Deman, maar bij de volgende poging was de gelijkmaker een feit. Zirkzee rondde een snelle counter efficiënt af : 1-1.

De partij was nu helemaal in evenwicht en bleef aangenaam om volgen. Messaoudi werd in het straatje gestuurd, maar trapte oog in oog met Van Crombrugge op de Anderlecht-doelman, Deman tankte vertrouwen bij een kans voor El Hadj.

We gingen rusten bij 1-1.

WhatsApp Image 2022 04 10 At 6.57.36 PM
WhatsApp Image 2022 04 10 At 6.57.36 PM

Efficiënt Anderlecht nekt Kerels

Herrmann kwam na de pauze Badamosi aflossen in de aanval en doordat Gent 2-0 was voorgekomen tegen OHL zat er plots nog meer druk op voor Anderlecht. Die extra trigger loonde want bij de eerste twee bezoekende aanvallen leverden evenveel goals op.

Eerst kwam de 1-2 op het bord na een goal van El Hadj op assist van Kouamé, die zelf zorgde voor de derde Brusselse goal, nadat hij Deman uitkapte en de bal simpel in doel legde: 1-3.

Met de moed der wanhoop ging de Veekaa op zoek naar de aansluitingstreffer die er ook kwam in minuut 67. Reynolds nam een verre voorzet goed mee en besloot in de linkerbenedenhoek : 2-3. De eerste kans voor de thuisploeg in de tweede helft meteen omgezet in een doelpunt. Belhocine voelde dat er meer in zat en bracht met Selemani, Mbayo en Jonckheere drie verse krachten die mee op zoek moesten gaan naar de gelijkmaker.

Gomez trapte een vrijschop maar net naast de rechterpaal, een voorzet van Amuzu ging voorbij alles en iedereen net voor de doelmond. KVK gaf zich ondertussen niet zomaar gewonnen. Een omhaal van Messaoudi kon beter, maar toen hij op snelheid enkele verdedigers losschudde verdween zijn schot via Van Crombruggen in corner. Ook Selemani kreeg de handen op elkaar toen hij een hoekschop rechtstreeks tegen de paal krulde.

De Kerels zetten op het eind nog meer druk maar tot echte kansen leidde dat niet meer. Op die manier plaatste Anderlecht zich voor PO1. Voor KVK zit het seizoen er op.

WhatsApp Image 2022 04 10 At 6.46.10 PM
WhatsApp Image 2022 04 10 At 6.46.10 PM

DIGEST

KVK speelde met Deman, Torp (67′ Selemani), Mehssatou, Moreno (67′ Mbayo), Reynolds (83′ Henen), Watanabe, Sainsbury, Messaoudi, Sissoko (67′ Jonckheere), Kadri, Badamosi (46′ Herrmann)
Bank: Delle, Rougeaux, Henen, Herrmann, Jonckheere, Bendianishvili, De Bruyn, Selemani, Mbayo

RSC Anderlecht speelde met Van Crombrugge, Murillo, Kouamé, Magallan, Hoedt, Cullen, Refaelov (74′ Raman), Gomez (74′ Mykhaylichenko), Olsson, Zirkzee (74′ Armstad), El Hadj (62′ Amuzu)
Bank: Verbruggen, Coosemans, Amuzu, Raman, Mykhaylichenko, Stroeykens, Sardella, Kana, Arnstad, Leoni

Goals: 20′ Sainsbury (pen) (1-0), 25′ Zirkzee (1-1), 51′ EL Hadj (1-2), 57′ Kouamé (1-3), 67′ Reynolds (2-3)
Geel: Hoedt, Jonckheere