KVO KVK1
KVO KVK1

KVK verliest partij die nooit gespeeld had mogen worden

Na de knappe 2-1 zege tegen RC Genk trokken de Kerels richting kust voor het duel met KV Oostende. Coach Vanderhaeghe gunde ex-KVO’er Jonckheere een plaats in de basisploeg, Chevalier begon op de bank.

16/01/2021
KVO KVK2
KVO KVK2

Sakala efficiëntste schaatser in eerste helft

Op een besneeuwd en dus onbespeelbaar veld koos scheidsrechter Alen toch om te starten. Dat zorgde ervoor dat de bal in alle richtingen caprioleerde en van goed voetbal geen sprake kon zijn. De intensies waren er wel maar je kon beide ploegen niets verwijten bij het geleverde spel.

Kansjes waren er voor Sakala en Selemani, maar het viel toch vooral op dat er geen enkel risico werd genomen door de beide verdedigingen en dito doelmannen die de bal zo snel weg mogelijk wegkeilden wanneer die in hun buurt kwam.

Bij een verre bal iets over het kwartier kwam Sakala in schietpositie en de Oostendse topschutter nam Ilic tegenvoets te grazen : 1-0.

KVK moest nu reageren maar het was moeilijk in dit soort van omstandigheden, bijna werd Jonckheere bereikt maar de bal bleef steken in de sneeuw. Aan de overzijde was Hines-Ike tweemaal alert bij uitbraakpogingen van de Oostendse Gueye en Sakala. 1-0 halfweg, al ging een vrijschop van Skulason nog tegen de lat.

KVO KVK3
KVO KVK3

Flater Ilic doet boeken dicht

De Kerels rechten de rug in de tweede periode, maar het was Sakala die de eerste kans kreeg in minuut 48, Hines-Ike stond gelukkig pal om de poging te weren.

KVK probeerde het met hoge ballen maar ook nu was het moeilijk combineren op de Oostendse ijspiste. Een goeie een-twee tussen Selemani en Gueye was veelbelovend, maar kreeg geen vervolg.

Vanderhaeghe, die Chevalier inbracht voor De Sart, gaf de opdracht om de thuisdefensie te bestoken met diepe ballen en het tempo op te drijven maar toch viel het doelpunt aan de overkant.

Hines-Ike speelde terug op Ilic die Sakala wou uitkappen maar faalde. De Oostende aanvaller scoorde zo makkelijk zijn tweede van de namiddag : 2-0.

Met de moed der wanhoop bleef KVK strijden op zoek naar de aansluitingstreffer. Chevalier schoot van buiten de grote rechthoek naast, Selemani trapte een vrijschop in de muur.

In de slotminuut van de reguliere speeltijd milderde kapitein Derijck nog op strafschop tot 2-1, maar de tegentreffer kwam te laat om Oostende nog verder in verlegenheid te brengen.

Eindstand dus 2-1 in een wedstrijd die nooit had mogen gespeeld worden. Woensdagnamiddag krijgt KVK een herkansing met de komst van het STVV van ex-Kerel Mboyo. Aftrap om 16.30u.

KVO KVK4
KVO KVK4

DIGEST

KV Oostende speelde met Castro, Bataille, Tanghe, Hendry, Jäkel, Skúlason, Vandendriessche (83′ McGeehan), D’Arpino (90+3′ Bätzner), Hjulsager, Gueye (74′ Thiam), Sakala (74′ Kvasina)

Bank: Schelfhout, Patoulidis, D’Haese, Bätzner, McGeehan, Thiam, Kvasina

KVK speelde met Ilic, Dewaele, Golubovic (74′ Stojanovic), Derijck, Hines-Ike, Ocansey, Jonckheere, De Sart (62′ Chevalier), Makarenko, Selemani (88′ Van Den Bossche), Guèye

Bank: Jakubech, Sainsbury, Luqman, Stojanovic, Sissoko, Chevalier, Verkerken, Van Den Bossche

Goals : 18′ Sakala (1-0), 70′ Sakala (2-0), 90′ Derijck (pen) (2-1)
Geel : Hendry, Gueye, McGeehan