WhatsApp Image 2020 08 09 At 20.44.51

KVK verliest openingswedstrijd

KV Kortrijk heeft haar openingswedstrijd van het nieuwe seizoen met 1-3 verloren van Waasland-Beveren in het eigen Guldensporenstadion. De Kerels botsten op een stevig blok van de Waaslanders en konden de kansen niet verzilveren.

10/08/2020

Opstelling

De elf namen die bij Kortrijk aan de aftrap kwamen, waren: Jakubech, Golubovic, Dewaele, Mboyo, Van Der Bruggen, Lepoint, Moffi, Makarenko, Ritière, Ocansey en Derijck. Vanderhaeghe mist nog heel wat sterkhouders, waaronder De Sart, Stojanovic, Jonckheere en Kristof D’haene.

Kvk Bev 33
Kvk Bev 33

Vroeg achtervolgen

De opdracht van de manschappen van Yves Vanderhaeghe was meteen duidelijk. Waasland-Beveren meteen bij de keel grijpen en hoge druk naar voren. Dat lukte vrij aardig, maar na tien minuten waren het toch de bezoekers die de score openden. Na een stevige tegenprik duwde Heymans de bal voorbij Jakubech. 0-1 na tien minuten. “We lopen op een tegendoelpunt op het moment dat we de wedstrijd stevig onder controle hebben”, aldus Yves Vanderhaeghe.

Een reactie van onze Kerels bleef niet lang op zich wachten. Amper één minuut later trapte Moffi staalhard op de paal. Tien minuten later vond Mboyo het zijnet en op vlak van rust kreeg Moffi nog een goede mogelijkheid, maar de Nigeriaan kreeg het leer niet voorbij doelman Pirard. Zo trok Waasland-Beveren met een gevleide voorsprong de kleedkamers in.

Kvk Bev 27
Kvk Bev 27

Mboyo vanop de stip

Vroeg in de tweede helft stopte Caufriez Mboyo foutief af in het strafschopgebied. Scheidsrechter Van Damme wees gedecideerd naar de stip: penalty voor de Kerels. Mboyo miste vorig seizoen geen enkele strafschop en ook nu trapt hij de elfmeter beheerst in de rechterhoek. 1-1 na 55 minuten en alles te herspelen.

DIR200809 5481

Bezoekers opnieuw op voorsprong

KVK duwde door en zocht nadrukkelijk naar de voorsprong. Waasland-Beveren had het knap lastig, tot Koita (ex-Kortrijk), net voor de drankpauze, Jakubech verraste met een harde zwabberbal uit de tweede lijn. De Kerels moesten weer achtervolgen.

SLOTOFFENSIEF

Moffi kreeg nog een opgelegde kans. De bal belandde plots voor zijn voeten, maar hij reageerde te overhaast en kraakte zijn schot volledig. Net voor blessuretijd was daar toch bijna de gelijkmaker. Derijck met een uitstekende kopbal op een vrijschop van invaller Selemani, maar doelman Pirard ranselde de bal uit zijn kooi. “Het was telkens net niet“, aldus Derijck. Diep in blessuretijd legde Heymans de wedstrijd in een definitieve plooi met zijn tweede doelpunt van de avond: 1-3. Een zure nederlaag en start voor onze Kerels. “Dat het niet goed was, is duidelijk. Dat het veel beter moet, is ook duidelijk”, besluit Timothy Derijck.

Naar de Ghelamco Arena

Zaterdag 15 augustus staat KV Kortrijk voor een lastige verplaatsing naar Gent voor de tweede competitiewedstrijd van het seizoen om 19u00. Voor Timothy Derijck is dat alvast een speciale wedstrijd. “Ik heb anderhalf jaar bij Gent gespeeld. Ik had daar een heel leuke tijd en heb veel vrienden gemaakt. We hebben beiden onze start gemist, dus we zullen volgende week uit een ander vaatje moeten tappen.”