WhatsApp Image 2022 07 23 At 7.21.23 PM
WhatsApp Image 2022 07 23 At 7.21.23 PM

KVK verliest opener tegen OHL

Deze middag kregen onze supporters een wedstrijd te zien met twee gezichten. Een sterke eerste helft werd niet beloond en OHL ging naar huis met de drie punten. Eindstand: 0-2

23/07/2022
WhatsApp Image 2022 07 23 At 7.25.00 PM
WhatsApp Image 2022 07 23 At 7.25.00 PM

Gretige Kerels in de eerste helft

Karim Belhocine sprak het vertrouwen uit in Marko Ilic als Servisch sluitstuk. Nog meer Servisch bloed met Aleksandar Radovanovic centraal achterin. Tsuyoshi Watanabe moest dan weer voor rust zorgen in het hart van de defensie. Met onze captain Kristof D’haene koos onze coach resoluut voor tonnen ervaring op de linksachter. Vanop de rechtsachter vervolledigde Nayel Mehssatou de defensie.

In de driehoek op het middenveld was de defensieve rol weggelegd voor Sambou Sissoko. Naast hem kreeg Olympique Lyon-huurling Habib Keita een infiltrerende rol toebedeeld. Alexandre De Bruyn moest voor de creatieve ideeën op het middenveld zorgen.

De flitsende acties vanop de flanken moesten komen van Billal Messaoudi vanop links en van Dylan Mbayo vanop rechts. Pape Habib Gueye vervulde de rol van centrumspits.

WhatsApp Image 2022 07 23 At 6.35.35 PM
WhatsApp Image 2022 07 23 At 6.35.35 PM

DREIGING VIA DE FLANKEN

Onze Kerels openden het 15de opeenvolgende seizoen in de hoogste afdeling tegen het vernieuwde OH Leuven van Marc Brys. 4.300 enthousiaste supporters hadden er onder een stralende zon duidelijk zin in en bleven niet lang op hun honger zitten. We kregen meteen een gretige ploeg te zien. Na amper 2 minuten ging het schot van Messaoudi, na een snelle uitbraak, nipt voorlangs. Ook OHL kwam snel eens de neus aan het venster steken, maar zonder al te veel gevaar.

Het meeste gevaar kwam zowel bij de Kerels als bij OHL keer op keer via de flanken. Messaoudi had er duidelijk zin in. Hij legde vanop zo’n 25 meter verschroeiend hard aan. De bal zoefde een goeie meter over de kooi. Ook Dylan Mbayo begon vanop z’n flank wat te toveren en zorgde voor heel wat dreiging. Met een knappe beweging maakte hij zich vrij en zette hij op slag twee OHL-verdedigers in de wind. Van net buiten het zestienmetergebied drukte hij af. OHL-goalie Valentin Cojocaru had een knappe redding in huis om Mbayo van het scoren te beletten. Bij OH Leuven was er maar één man die voor dreiging zorgde: rechterflankspeler Tamari. Hij was een geseling voor de Kortrijk-verdediging, maar echt grote kansen bleven uit. Rusten bij: 0-0.

WhatsApp Image 2022 07 23 At 7.21.23 PM
WhatsApp Image 2022 07 23 At 7.21.23 PM

EEN MATCH MET TWEE GEZICHTEN

Tijdens de eerste helft was KV Kortrijk overduidelijk de betere ploeg. Ze lieten het enkel na om zichzelf te belonen. Zoals wel vaker gebeurt in voetbal gaat de tegenstander dan wat meer in z’n kansen geloven. OHL kwam na rust volledig anders voor de dag. Een pak gretiger. Ze pakten onze Kerels direct bij het nekvel. Dat resulteerde al snel in kansen. Veel kansen. De nieuwe IJslandse spits van OHL trof net niet raak. Z’n schot spatte uiteen op de paal.

Ook in het nieuwe seizoen is er bij OHL duidelijk op de standaardsituaties getraind. Niet langer met assistenkoning Xavier Mercier achter de bal maar vanaf dit seizoen met Holzhauser als dirigent. Een goed indraaiende voorzet werd net niet door een OHL-speler aangetikt. En nog wat later legde Holzhauser de bal vanop corner panklaar neer voor Maertens. Die twijfelde geen seconde en nam de bal vol op de slof. Ilic stond pal.

De druk werd almaar groter en in minuut 73 wist OHL te scoren. Via een voorzet van Casper De Norre op rechts kwam de bal voor de voeten van de alleenstaande Mathieu Maertens die op zijn beurt netjes afwerkte. OHL tankte duidelijk vertrouwen uit de openingstreffer en bleef vol in de aanval gaan. Onze Kerels konden geen vuist meer maken en liepen uiteindelijk in de blessuretijd nog tegen een counter aan. Op snelheid en techniek liep Tamari door het hart van onze verdediging en vond de weg naar de netten. Einduitslag: 0-2.

KVDM
KVDM

Stem nu op jouw Unibet Kerel van de match

Ondanks een zeer sterke eerste helft konden onze Kerels de kansen niet afmaken. Al zagen we wel enkele lichtpunten. Wie stak er voor jou bovenuit? Stem nu tot zondag 12u op jouw Unibet Kerel van de match!

Stem nu
WhatsApp Image 2022 07 16 At 4.44.22 PM
WhatsApp Image 2022 07 16 At 4.44.22 PM

DIGEST

KV Kortrijk speelde met Ilic, Mehssatou, Watanabe, Radovanovic (75’ Joao Silva), D’Haene, Sissoko (81 Henen), Keita, De Bruyn (56’ Benchaib) Mbayo (75’ De Neve), Messaoudi, Gueye

 

OH Leuven speelde met Cojocaru, Patris, Ouedraogo, Pletinckx, Maertens, Gamboa (63’ Malinov), Nsingi (63’ Kukharevych), De Norre, Al-Tamari, Holzhauser (90’ Holzhauser), Thorsteinsson (’79 Dom)

 

Doelpunten: 73’ Maertens, 92’ Tamari

Gele kaarten: 58’ Pape Habib Gueye, 68′ Mehssatou, 94’ Keita