Messaoudi
Messaoudi

KVK verliest oefenpot van Valenciennes

KVK heeft zijn oefenpot op het veld van Valenciennes nipt verloren met 3-2. Messaoudi en Mbayo zorgden voor de Kortrijkse doelpunten

07/10/2021
Messaoudi
Messaoudi

Messaoudi met zijn eerste

Door het vertrek van Luka Elsner koos T2 Bart Meert voor deze namen tegen Valenciennes: Delle, Bendianishvili, Rougeaux, Radovanovic, Ocansey, Sissoko, Torp, Jonckheere, Mbayo, Kadri en Messaoudi. Heel wat spelers, zoals D’haene en Selemani, kregen rust.

De eerste kans van de partij is voor KVK. Na twee minuten bedient Jonckheere de aalvlugge Mbayo aan de rechterkant. Hij gaat alleen op doel af, maar hij besluit recht op de doelman van Valenciennes. De Kerels zijn meteen wakker. Beide teams willen de bal in de ploeg houden en halfweg de eerste helft resulteert dat in geblunder achterin bij de thuisploeg. Messaoudi, die zijn eerste minuten maakt voor KVK, straft het foutje genadeloos af. De Algerijn met zijn eerste voor Kortrijk: 0-1.

Op het halfuur hangen de bordjes weliswaar opnieuw in evenwicht. Een knal van Ouatarra vliegt voorbij Delle in doel: 1-1. De thuisploeg is nadien nog een paar keer gevaarlijk op de tegenaanval, maar het blijft bij 1-1 aan de rust.

Mbayo Goal
Mbayo Goal

Veel doelpunten

Bij de rust één wissel bij KVK. Vandendriessche komt in de ploeg in plaats van Radovanovic. Al komt Kortrijk niet goed uit de kleedkamer. We zijn amper 20 seconden bezig in de tweede helft en het wordt al 2-1 via Yatabare. Een kwartier later een vlijmscherpe tegenaanval van KVK met Meesaoudi en Mbayo. Ze stormen alleen naar doel af. Messaoudi is niet egoïstisch en legt de bal terug tot bij Mbayo. Hij legt de bal droog tegen de netten. Een goal en een assist in de eerste match van Messaoudi. Dat kan tellen!

Maar er komt nog een vijfde doelpunt in deze oefenpartij. Na 72 minuten brengt Hamache de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Enkel Gueye komt nog dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot wordt afgeblokt en belandt in het zijnet.

KVK verliest zo zijn oefenpot in Valenciennes met 3-2. Volgende week vrijdag trekt KVK naar Jan Breydel voor de competitiewedstrijd tegen Club Brugge.