DSC 0107
DSC 0107

KVK verliest nipt van Moeskroen

KVK heeft haar eerste oefenwedstrijd van 2021 met het kleinste verschil van RE Moeskroen verloren met 2-1.  Het doelpunt van Stojanovic kwam te laat.

04/01/2021
DSC 0107
DSC 0107

Vroege achterstand

KVK start met deze elf aan de oefenwedstrijd tegen RE Moeskroen: Jakubech, Dewaele, Luqman, Van Der Bruggen, Lepoint, Gueye, Vandevoorde, De Sart, Verkerken en Maus.

Opnieuw krijgen de jonkies hun kans van Yves Vanderhaeghe. Al ziet onze coach na vier minuten meteen het openingsdoelpunt van Moeskroen, getekend Badibanga. Op voorzet verslaat hij Jakubech met een gekruist schot. Op een moeilijk bespeelbaar veld reageert KVK vrijwel meteen. Het afstandsschot van De Sart gaat naast.

Net voor het halfuur voorkomt kapitein Van Der Bruggen de dubbele voorsprong voor REM. Op hoekschop keert hij in extremis de bal van de lijn. Rusten doen we met 1-0.

DSC 0193
DSC 0193

Efficiënt Moeskroen

Tijdens de rust laat coach Yves Vanderhaeghe negen spelers in de kleedkamer. Enkel jeugdproduct Maus en doelman Jakubech zullen de 90 minuten volmaken. Hines-Ike, Golubovic, Ocansey, Sissoko, Jalloh, Jonckheere, Mboyo, Selemani en Stojanovic krijgen nog 45 minuten.

Iets voorbij het uur wordt Mboyo diep gestuurd door Stojanovic, maar de doelman is alert. Amper één minuut later is het aan de overzijde opnieuw raak. Bij hun eerste kans in de tweede helft laat Brym onze goalie kansloos achter. De bal verdwijnt via de paal in doel: 2-0.

Tien minuten voor affluiten steekt Jonckheere onze topschutter perfect in de diepte. Mboyo is niet zelfzuchtig en legt nog af tot bij Stojanovic. Hij kan niet meer missen en vanop vijf meter tikt hij de aansluitingstreffer binnen. Al valt die jammer genoeg te laat, want dichter komen de Kerels niet meer bij de gelijkmaker.

KVK verliest zo haar eerste oefenwedstrijd van 2021.