KVK verliest met 1-3 van bekerwinnaar Antwerp

25/09/2020
YVES VANDERHAEGHE

Selemani terug in de basis

Na de nederlaag op Sclessin kon KVK in het eigen Guldensporenstadion opnieuw op zoek gaan naar een nieuwe driepunter en de tweede thuiszege van het seizoen.

Coach Vanderhaeghe begon met Selemani in de basis. Sainsbury maakte zijn debuut en verdrong Rougeaux naar de bank.

KVK Ant3
KVK Ant3

Mboyo rondt heerlijke assist D'Haene snel af

De match kon niet beter beginnen want al bij de eerste aanval was het prijs. D’Haene doorkliefde de Antwerp-verdediging met een haarscherpe assist en Mboyo werkte oog in oog met Butez koelbloedig af : 1-0.

Het doelpunt gaf de thuisploeg vleugels met onder meer een flitsende Selemani die heer en meester was op het middenveld. Ocansey mocht alleen op doel afgaan maar liet de bal te ver van de voet lopen en Butez weerde de bal in de voeten van De Sart die ook al op de bezoekende keeper besloot.

Antwerp had het moeilijk met zichzelf en met de wind en de regen die vrij spel kregen in het stadion, wat resulteerde in weinig gevaarlijke situaties voor het doel van Jakubech. De Kerels bleven makkelijk baas, Sainsbury kopte naast op voorzet van alweer D’Haene, een schot van De Sart miste kracht en Mboyo kon niet bij een strakke voorzet van Selemani.

Enkel Benson kon nog wat dreigen voor de ongeïnspireerde bezoekers maar zijn knal ging kort voor de rust een paar meter naast. Oververdiende voorsprong voor de Kerels dus aan de rust : 1-0.

KVK Ant5
KVK Ant5

Refaelov doet het weer

Leko greep in en bracht Refaelov die wel vaker scoort tegen KVK, maar de eerste kans van de tweede periode was toch voor Golubovic maar Petar zag zijn poging afgeblokt door Nsimba. De bezoekers kregen meer balbezit en begonnen flink te dreigen, eerst via Benson en daarna met een carambole die Jakubech niet verraste. Antwerp zette nu nog meer druk en net voorbij het uur loonde dat ook toen Sainsbury een lage voorzet van Gerkens ongelukkig in eigen doel trapte : 1-1.

De Sinjoren roken nu de zege, Refaelov trapte nog maar eens naast en Vanderhaeghe greep in : Jonckheere moest rust brengen op het middenveld, Stojanovic kwam in de plaats van De Sart. Michiel testte al snel Butez vanuit een scherpe hoek, Hongla belette dat Golubovic KVK opnieuw op voorsprong bracht.

Toen het verdiende gelijkspel bijna op het bord stond, kwam Antwerp toch nog op voorsprong toen Refaelov een vrijschop voorbij Jakubech borstelde : 1-2. Een koude douche die KVK niet meer te boven kwam, meer nog, in de extra tijd lukte Mbokani nog de 1-3.

Volgend weekend trekken de Kerels naar Stayen voor de confrontatie met STVV.

KVK Ant6
KVK Ant6

DIGEST

KVK speelde met Jakubech, Derijck, D’Haene, Golubovic, Mboyo, De Sart (79′ Stojanovic), Makarenko (85′ Gueye), Selemani, Sainsbury, Ocansey (69′ Jonckheere), Van Der Bruggen

Bank: Ilic, Lepoint, Jonckheere, Gueye, Hines-Ike, Stojanovic, Van Den Bossche

Antwerp speelde met Butez, Mbokani, De Laet (57′ B. Verstraete), Seck, Gerkens, Hongla, Batubinsika, Nsimba, Benson (67′ De Pauw), Haroun, Pius (46′ Refaelov)

Bank: Beiranvand, B. Verstraete, Refaelov, Ava Dongo, L. Verstraete, De Pau, Miyoshi

Goals: 3’ Mboyo (1-0), 62′ Sainsbury (own) (1-1), 82′ Refaelov (1-2), 90+2′ Mbokani (1-3)
Geel : De Sart, D’Haene