WhatsApp Image 2022 04 02 At 6.40.13 PM
WhatsApp Image 2022 04 02 At 6.40.13 PM

KVK traint nog vier weken en herneemt volgend seizoen tegen NS Heule

“Het is de logica zelf dat we nog vier weken verder trainen”, zegt sportief directeur Rik Foulon. KVK speelt daarbij tussendoor vier oefenwedstrijden te gast bij andere profclubs.

21/04/2022

Morgen, vrijdag 22 april, is KVK te gast bij KV Oostende voor een eerste oefenpartij. Ook de overige wedstrijden worden buitenshuis gespeeld nu het hoofdveld inmiddels bewerkt wordt. Dat is al ontdaan van gras en wordt straks opnieuw ingezaaid.

Waarom er nog langer wordt getraind? “We hebben de spelers na het einde van de competitie een week rust gegeven, maar daarna hebben we hervat met een training per dag”, zegt Rik Foulon. “We trainen op basis van conditiebehoud en in spelvorm. Het is goed dat we tussendoor enkele wedstrijden spelen zodat het wedstrijdritme behouden blijft.”

Coach Karim Belhocine is het daar volmondig mee eens: “Alle clubs hervatten rond 10 à 15 juni, want het seizoen herneemt vroeg. Het zou onverantwoord zijn om van 10 april tot 10 juni stil te liggen. Twee maanden! Het is bekend dat – en dat geldt ook na blessures – een speler evenveel weken nodig heeft om weer op niveau te komen als hij tevoren stil heeft gelegen.”

“Alle spelers liggen contractueel vast tot einde seizoen. Dan is het logisch dat wij hen de mogelijkheid bieden om verder de conditie te onderhouden. Een speler als Sainsbury moet in juni nog kwalificatiematchen spelen om het WK te halen, enkele Afrikanen zullen nog kwalificatiewedstrijden spelen voor de komende Afrika Cup. Verder trainen komt hen goed uit,” aldus de sportief directeur.

Ook zij die straks einde contract of einde huur zijn, blijven dus op post. Anderen zullen intussen verder hun revalidatie verzorgen en mogelijk alweer kunnen aansluiten bij de groepstrainingen. Dat geldt mogelijk voor Gueye, D’Haene, Vandendriessche, Rougeaux en Osabutey. Het is de bedoeling dat zij fit zijn voor de nieuwe competitiestart.

TRAINING HERVATTEN OP 12 JUNI

De spelers krijgen vier weken vrij. “Dat betekent twee weken rust en vakantie naar eigen idee maar ze krijgen een schema mee om de laatste twee weken vóór de hervatting al individueel te trainen. Zonder eigen voorbereiding aankomen, dat lukt niet.”

Normaliter worden de medische tests afgenomen tijdens de drie dagen vóór de eerste training die voorlopig staat ingeschreven op zondag 12 juni. Dat is altijd goed nieuws voor de supporters die er meteen bij kunnen zijn.

Nog meer goed nieuws: de eerste oefenwedstrijd wordt weer zoals weleer gespeeld tegen een club uit Groot-Kortrijk. Voorlopig is NS Heule voorzien als tegenstander op vrijdag 17 juni. Eind juni trekt de groep op stage.