DSC 3816
DSC 3816

KVK tekent nieuwe gebruiksovereenkomst met Stad

KV Kortrijk is verheugd dat de gemeenteraad zonet de nieuwe gebruiksovereenkomst voor het Guldensporenstadion en het jeugdcomplex goedkeurde.

07/07/2024

KV Kortrijk en Stad Kortrijk versterken daarbij hun nauwe band. De nieuwe gebruiksovereenkomst garandeert op lange termijn het gebruik van het Guldensporenstadion en het jeugdcomplex voor KVK.

“De sterke verwevenheid tussen ons en de stad hebben we de afgelopen maanden sterk kunnen voelen. Iedereen in Kortrijk leeft mee met onze club. De nieuwe gebruiksovereenkomst voor het stadion & het jeugdcomplex loopt voor 9 seizoenen, met stilzwijgende verlenging, en biedt ons dus rechtszekerheid op de lange termijn. We zijn blij dat we zo kunnen verder bouwen op de positieve samenwerking met de stad van de laatste maanden,” aldus CEO Non-Sports Guillaume Nuytten.

De nieuwe gebruiksovereenkomst zorgt ervoor dat KV Kortrijk ook de komende seizoenen van het Guldensporenstadion en het jeugdcomplex gebruik mag maken. Daarnaast zal KVK extra haar schouders zetten onder de verschillende sociale initiatieven die binnen de stad opgezet worden.

“Sportief deden de spelers en de staff van KVK hun job door te vechten tot werkelijk de laatste snik om het behoud in de hoogste voetbalklasse met succes te verzekeren. Onze supporters waren daarin toch wel de hoofdrolspelers door de club op een formidabele manier onvoorwaardelijk te blijven aanmoedigen. Ook de samenwerking tussen KVK en de stad is nooit zo intens geweest als het voorbije jaar. Dat is uitgemond in een nieuwe overeenkomst die beide partijen een goed gevoel geeft,” bevestigt schepen van sport Wouter Allijns.

Naast de nieuwe overeenkomst met de stad, kan de club ook bevestigen dat Vincent Tan op 21 juni jl. een kapitaalsverhoging heeft doorgevoerd van 10 miljoen euro. Dit onderstreept het engagement van onze eigenaar en zijn investeringsbereidheid in de club.

Komaan Kortrijk!
Komaan Veekaa!