KVZ4706 1
KVZ4706 1

KVK tegen nieuwkomer FC Seraing

FC Seraing, de eerste tegenstander van KV Kortrijk in het nieuwe seizoen, speelt voor het eerst in 25 jaar weer in eerste klasse. Ondertussen kreeg de club diverse eigenaars en diverse namen maar speelt zijn thuiswedstrijden nog altijd wel op Le Pairay.

23/07/2021
KVZ4706 1
KVZ4706 1

FC METZ

RFC Sérésien, zo heette aanvankelijk de club die toen enkele jaren in eerste klasse uitkwam, ging onderdoor in 1996. Na enkele fusies en naamsveranderingen die zelfs leidden tot eerste provinciale werd de club in 2013 overgenomen door het Franse FC Metz.

Daar waar FC Seraing twee jaar geleden eerst werd veroordeeld tot degradatie uit 1ste amateur werd het plots midden de coronacrisis door het BAS toegelaten tot promotie naar 1B. Daar eindigden de Métallos tweede achter kampioen Union. Dat gaf kans tot barragematchen tegen de 17de van 1A, Waasland-Beveren, en tot ieders verrassing won Seraing de strijd. Thuis speelde het 1-1, in Beveren won het de return met 2-5.

KVZ4404
KVZ4404

CONDOM

Dat gebeurde onder de leiding van Emilio Ferrera maar die vertrok om assistent te worden van Hein Vanhaezebrouck bij AA Gent. De nieuwe coach is de Spanjaard Jordi Condom die eerder o.a. al coach was van Eupen en… Roeselare. Seraing is meteen zijn derde satellietclub want Seraing is een pure satellietclub van FC Metz.

Van Metz kreeg Seraing dit seizoen vier spelers, daarbij de talentrijke doelman Guillaume Dietsch. Daar staat tegenover dat de Fransen wel topscorer Mikautadze terugriepen.

METALLOS

Vroeger stonden KVK en het toenmalige RFC Seraing nog wel 15 keer tegenover elkaar. De eerste keer in het seizoen 1972-’73 (beker, 7-0 winst), de laatste keer in 1993 (1-1 op Le Pairay in 2de nationale.)

KVK en het recent ontstane FC Seraing ontmoetten elkaar nog maar één keer: in september 2019 ging KVK er 1-3 winnen voor de Beker van België met doelpunten van Hornby, Kage en De Sart. Van de selectie van toen zijn twee jaar later alleen nog D’Haene, Ocansey en Mujakic in de Kortrijkse kern.

Zaterdagavond 18u30 zijn de Métallos voor het eerst in bijna 20 jaar nog eens te gast in het Guldensporenstadion. Nieuwkomers overtreffen zich vaak bij hun eerste optreden: KVK is gewaarschuwd.