WhatsApp Image 2022 08 06 At 7.27.21 PM
WhatsApp Image 2022 08 06 At 7.27.21 PM

KVK-STVV: exact een jaar later

Dag op dag één jaar geleden ontving KV Kortrijk de Truienaars voor een beginseizoenwedstrijd met hoge inzet, net als nu. Het duel eindigde op 0-0.

05/08/2023

Karim Belhocine stelde toen dit team op: Ilic – Watanabe, Dessoleil, Radovanovic, D’Haene – Keita, Mehssatou, Sissoko – Mbayo, Gueye, Selemani.

Merkwaardig is dat de bankzitters van toen nu veelal in het team staan: Vandenberghe, Bruno, De Neve, Silva, Henen en Messaoudi. Smaakmaker Abdel Kadri was voor maanden out met een knieblessure.

De twee voorgaande seizoenen viel de komst van de Limburgers behoorlijk tegen: met 1-3 en 0-2 werd verloren. Maar de drie eerdere jaren werd er in het Guldensporenstadion telkens nog lekker gewonnen. In ’19-’20 werd het liefst 4-0 met goals van Mbayo, Kagelmacher en twee keer Hornby, het seizoen ervoor 3-1 via Kanu en twee keer Stojanovic en nog een jaar eerder wed het 3-2 met doelpunten van Perbet, Azouni en Chevalier.

Beide teams houden elkaar zowat in evenwicht wat het aantal onderlinge resultaten betreft. In eigen stadion haalt KVK wel de bovenhand met 13 overwinningen tegenover 7 nederlagen. Merkwaardig daarbij is dat de twee clubs allebei present waren in Play-Off 1 tijdens het allereerste seizoen dat de play-offs werden ingevoerd, het seizoen 2009-2010. De Limburgers kwamen toen twee keer winnen in het Guldensporenstadion. In de eindstand werd Anderlecht toen 1ste, AA Gent 2de, Club Brugge 3de, het sterke STVV werd 4de, KV Kortrijk 5de.

STVV zette het nieuwe seizoen goed in met een 1-0 zege tegen Standard dankzij een doelpunt van ex-KVK’er Koita helemaal op het einde van de wedstrijd. De Limburgers hadden een lange, sterke voorbereiding met veel oefenwedstrijden en plukten daar de vruchten van. Woensdag speelden ze te gast bij RB Leipzig een oefenpartij waar ze met 4-0 werden ingeblikt maar ze zijn hoe dan ook klaar voor de trip naar Zuid-West-Vlaanderen. KVK ongetwijfeld ook.

BRING A FRIEND VOOR ABONNEES

Onze abonnees zorgen zondag mee voor de sfeer. Zij kunnen één of meerdere vrienden uitnodigen voor de wedstrijd van zondag.

Hun vriend of vriendin geniet dan van 8,5 euro korting op zijn of haar ticket. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen ze gratis meenemen. Per vriend of kind die ze uitnodigen, wordt, naast de korting op het ticket, ook nog eens 8,5 euro aan dranktegoed opgeladen op hun eigen abonnementskaartje.

Alle info lees je via onderstaande link.

Ik nodig uit!