AA Gent – KV Kortrijk : Stijn De Smet Foto VDB / Bart Vandenbroucke
AA Gent – KV Kortrijk : Stijn De Smet Foto VDB / Bart Vandenbroucke

KVK stunt wel vaker op AA Gent

In de vijftien jaar dat KV Kortrijk weer in de hoogste reeks voetbalt, kon het nergens vaker stunten dan op AA Gent. Het won er zelfs enkele keren onder de leiding van… Hein Vanhaezebrouck. Alles samen won KVK in de voorbije vijftien seizoenen liefst 5 keer in Gent en speelde het er 4 keer gelijk.

29/07/2023

De eerste sensatie kwam er meteen in het eerste seizoen dat KVK in eerste klasse was teruggekeerd. Met Hein Vanhaezebrouck aan het roer pakte de Veekaa een nuttig punt dankzij een 1-1 resultaat met een goal van Cheikhou Kouyaté.

Een jaar later werden de play-offs ingevoerd en KVK slaagde er onder Georges Leekens in om zowaar Play Off 1 te halen. Dat seizoen werd twee keer gedrawd in Gent. In de reguliere competitie leek KVK zelfs op een zege af te stevenen nadat Ibou de late 1-2 had gescoord, maar Azofeifa krulde in de 92ste minuut nog de gelijkmaker in doel. In Play-Off 1 bleef het duel steken op een alweer verdienstelijke 0-0.

Van dan af werd liefst vier seizoenen op rij gewonnen op bezoek bij ‘La Gantoise’.  In Play-Off 1 (alweer!) van 2011-12 ging Hein Vanhaezebrouck met 2-3 winnen. Het werd zelfs 0-3 via goals van Monrose, Oussalah en Czvitkovic en twee late goals van de thuisploeg veranderden niets meer aan de driepuntenzege.

De drie volgende seizoenen werd het telkens 0-1. Eerst was het Oussalah die voor de winning-goal zorgde, een jaar later Stijn De Smet in de 93ste minuut. Stijn was nog maar pas ingevallen voor Benito Raman en versloeg meteen ook zijn ex-club. En nog een seizoen verder was sprake van een regelrechte hold-up nadat de vroege 0-1 van Ivan Santini tot het einde overeind bleef.

Het duurde dan tot het seizoen 2020-2021 vooraleer KVK nog eens ging winnen in de Ghelamco Arena. Terem Moffi liet al vroeg van zich spreken en alweer een ex-Gentenaar Hannes Van Der Bruggen zorgde laat in de wedstrijd voor de winnende 1-2.

BIJNA DEZELFDE ACHTTIEN

Ook in het seizoen 2021-2022 viel er wat te rapen. Toen was het dat Dylan Mbayo – ook hij is een ex-Gentenaar – met twee lekkere goals voor een 2-2 gelijkspel zorgde. Naast Dylan zien wij van het team van toen ook Messaoudi, Radovanovic en Kadri zondag terug in de Ghelamco Arena.

Vorig jaar werd het geen 2-2. Neen, het werd 2-1 maar eigenlijk werd het wél 2-2. Alleen besliste de VAR daar anders over. Vrijwel de hele achttien die er toen bij waren, is ook nu present voor de eerste trip van de nieuwe competitie.

Dit alles om maar te zeggen dat KVK al vaker stuntte op AA Gent en nu ook wel eens wat kan versieren te gast bij… Watanabe en Hein Vanhaezebrouck.

50% KORTING VOOR ABONNEES

Zondag om 16u staat dus die eerste match van het seizoen op het programma op het veld van KAA Gent. Uiteraard willen we met zoveel mogelijk supporters naar de Ghelamco Arena trekken.

Daarom hebben we voor onze abonnees 2023-2024 al meteen iets in petto. Jij krijgt 50% korting op jouw ticket en wij betalen de andere 50%!

Ik ga mee!