P1057347
P1057347

KVK speelt 1-1 gelijk tegen Club NXT

Na afloop van de competitie oefenden onze Kerels vandaag in en tegen Club NXT. De laatste wedstrijd van het seizoen voor de spelers. Onze Kerels speelden 1-1 gelijk.

12/05/2022
P1057347
P1057347

DE BASISELF

Onze coach begon met Deman in doel. Reynolds speelde op de linksachter. Mehssatou acteerde als rechtsback. Watanabe en Sainsbury vormden het hart van de defensie.

In de driehoek op het middenveld speelden Sissoko en Jonckheere in steun van Benchaib.

Mbayo en Messaoudi waren de mannen op de flanken. Herrmann bekleedde de spitspositie.

P1057349
P1057349

WEINIG KANSEN IN DE EERSTE HELFT

Club NXT startte agressief aan de wedstrijd. De toekomstige 1B-ploeg toonde zich sterk in de duels. De Bruggelingen konden enkele corners versieren, maar Maxim Deman moest nooit in actie komen. Een Brugse kopbal zeilde over.

Na de stevige start van Club NXT namen onze Kerels het balbezit over. Hermann schoot tot twee keer toe net voorlangs. Benchaib schilderde een vrije trap op het hoofd van Watanabe. Zijn kopbal eindigde in de handen van de jonge Brugse doelman.

De wedstrijd vond daarna een evenwicht. Club NXT zocht snel de diepte door het centrum. KVK rekende op de acties van Mbayo en Messaoudi op de flanken.

Een dribbel van Mbayo eindigde in het zijnet. De gevaarlijke infiltraties van Mehssatou en Reynolds werden beiden met een lichte duw gestuit door de Brugse defensie. De scheidsrechter zag er twee keer geen strafschop in.

De kansen bleven schaars in de eerste helft. Een vrije trap van Mbayo moest overgetikt worden. De Brugse doelman was daarna ook attent op een schot van Messaoudi. Een logische 0-0 bij de rust.

P1057361
P1057361

DOELPUNTEN IN DE TWEEDE

De start van de tweede helft bracht 2 wissels. Torp versterkte het middenveld in de plaats van Benchaib. Moreno kwam Mbayo vervangen.

De eerste kans was voor KVK in de tweede periode. Sissoko bediende Herrmann, die in de handen van de keeper besloot. Een afstandsschot van Messaoudi likte even later de paal.

KVK bleef de betere ploeg. Een actie van achteruit belandde via Reynolds en Mbayo bij Herrmann. Oog in oog met de doelman aarzelde hij niet. De bal hard tegen de netten. 0-1.

De kansen bleven nu rood-wit gekleurd. Een corner eindigde voor de voeten van Sainsbury. Net naast. Mehssatou zag later Torp vrijstaan op de penaltystip. De Brugse doelman sloot op tijd de benen om de 0-2 te verhinderen.

En toch was het Club NXT dat wist te scoren. De Brugse spits kon een aanval over de rechterflank voorbij Deman trappen. 1-1. Nog een kwartier op de klok.

Onze Kerels bleven jagen op de zege. Een afstandsschot van Torp ging naast het Brugse doel. Een infiltratie van Moreno afgeblokt. Nog 10 minuten. Een een-tweetje tussen Herrmann en Mbayo wist Dylan net niet in doel te werken. 5 minuten restten nog. De laatste kans voor de dribbelende Moreno ging ook net naast. De stand bleef 1-1.

Na de laatste training gisteren en de laatste oefenmatch vandaag, trekken onze Kerels op vakantie. Op 12 juni hervatten ze de trainingen voor volgend seizoen.