BV3B0881
BV3B0881

KVK-Seraing open voor alle abonnees

KV Kortrijk kijkt uit naar het nieuwe voetbalseizoen, maar vooral ook naar het moment dat de supporters er weer bij kunnen zijn. Het is inmiddels officieel afgesproken dat er bij de competitiestart opnieuw supporters in het stadion zullen zitten. – Eddy Soetaert

09/06/2021
KV Kortrijk – Club Brugge : Foto VDB / BART VANDENBROUCKE
KV Kortrijk – Club Brugge : Foto VDB / BART VANDENBROUCKE

Wat is er op vandaag al zeker?

“We hebben de absolute toezegging dat er in juli 2.500 toeschouwers in de stadions mogen en in augustus 5.000,” zegt Pro League-woordvoerder Stijn Van Bever. “Dat is een gewaarborgd minimum maar we onderhandelen om die aantallen te kunnen optrekken en we gaan ervan uit dat dit ook het geval zal zijn.”

De kans is reëel dat er in augustus alweer vele duizenden toeschouwers het stadion zullen in mogen, net zoals dat ook bij de grote festivals het geval zal zijn.

KV Kortrijk start op zaterdag 23 juli met een thuismatch tegen Seraing en alles laat voorzien dat alle abonnees de wedstrijd met zekerheid zullen kunnen volgen. Voor de latere thuismatchen zal dat ook geen probleem vormen.

Dat is goed nieuws want iedereen snakt ernaar om er weer bij te kunnen zijn. De spelers voorop. “Voetbal mét supporters zorgt voor een heel andere beleving”, zegt Kristof D’Haene. De coach ook: “Wij zullen sterker zijn met onze supporters in de rug”, weet Luka Elsner. En wat dacht je van de supporters zelf die snakken naar eindelijk weer een afspraak in hun vertrouwde ‘huis’? Eindelijk weer ‘voetbalvrijheid’!