WhatsApp Image 2022 10 18 At 7.49.55 PM
WhatsApp Image 2022 10 18 At 7.49.55 PM

KVK NODIGT OEKRAÏENSE VLUCHTELINGEN IN KORTRIJK UIT

Schrik niet als er zaterdag bij KVK-Westerlo ook wat geel-blauw in de thuisvakken opduikt. KVK nodigt namelijk de Oekraïense gemeenschap van de stad uit.

21/10/2022

KV Kortrijk heeft dit seizoen 1 Oekraïense speler in de rangen: Oleksii Sych. Sych kwam deze zomer over uit zijn thuisland en is ook belofte-international. Samen met hem nodigde de club de Oekraïense gemeenschap van de stad Kortrijk uit voor de wedstrijd KVK-Westerlo van zaterdag.

KVK ondersteunt zo de vluchtelingen en het maatschappelijk werk in Kortrijk. Zo’n 200 Oekraïeners en hun Kortrijkse “buddy’s” worden op de match verwacht. “We willen naast sociale dienstverlening vanuit de Stad en OCMW Kortrijk ook inzetten op ontmoeting en verbinding met de Oekraïense gemeenschap en alle betrokken buddy’s, vrijwilligers en medewerkers. De grote opkomst voor deze activiteit bewijst nog maar eens de verbindende kracht van voetbal,” bevestigt Leslie Ramboer, Coördinator voor Team Oekraïne.

KV Kortrijk steekt zo de Oekraïense gemeenschap een hart onder de riem en wil de banden tussen de vluchtelingen in Kortrijk verder helpen versterken aldus, COO van KV Kortrijk, Jelle Brulez: “Dat we als club meer dan ooit een laagdrempelig en verbindend klimaat creëren, toont ook dit initiatief aan. Als familieclub proberen we alle drempels weg te werken, een verbindend klimaat te creëren en een maatschappelijke rol te spelen. Dat we de Oekraïense gezinnen, hun buddy’s en de volledige werking mogen verwelkomen kan hen even doen ontspannen en hun zorgen doen vergeten. Wij hopen dan alvast dat hun aanwezigheid onze spelers ook mag inspireren en extra mag motiveren.”

Koop hier jouw tickets voor KVK-Westerlo!