BSM 9654
BSM 9654

KVK neemt afscheid van Teddy Chevalier

KV Kortrijk neemt voor de derde keer afscheid van Teddy Chevalier. In onderling overleg werd zijn transfer naar Moeskroen afgerond. Teddy Chevalier is er inmiddels 34. De Nordist gaat spelen in 1B voor Moeskroen dat na een 0 op 9 versterking best kan gebruiken.

31/08/2021
KVK Ser1
KVK Ser1

Derde periode

Teddy kwam een eerste keer bij KV Kortrijk in juli 2013 vanuit het Nederlandse Waalwijk. Hij scoorde in die periode 18 doelpunten in 61 competitiewedstrijden waarna hij in augustus 2015 transfereerde naar het Turkse Rizespor.

In januari 2017 kwam hij vanuit Lens terug naar KVK. In zijn tweede periode scoorde hij 33 doelpunten in 98 competitiewedstrijden. In die tijd werd Teddy de ‘chouchou’ van de club. Daarop verliet hij in juli 2019 KVK voor Valenciennes, een club in de nabijheid van zijn woonst.

Maar op zijn verzoek keerde Teddy een derde keer naar Kortrijk terug, 33 inmiddels in januari 2021. Het ging stroever: Teddy scoorde vorig seizoen niet meer. Na een intensieve voorbereiding hervatte hij dit seizoen sterker en scoorde ook al twee keer. Een complete wedstrijd uitspelen leek wel moeizamer te worden. In 1B kan hij ongetwijfeld nog van zich doen spreken.

SPK 0157
SPK 0157

Voor eeuwig in de geschiedenisboeken

In een boodschap aan de supporters laat Teddy weten ‘dat KV Kortrijk altijd de club van zijn hart zal blijven’ en wijst hij op de sterke band met de KVK-supporters. Het omgekeerde is ongetwijfeld ook het geval: KVK zal Teddy altijd in zijn geschiedenis opnemen. Hij is de topscorer van de club in eerste klasse met 56 doelpunten in 193 wedstrijden. Wie zal hem dit record afnemen?

KV Kortrijk wenst Teddy het allerbeste in de rest van zijn carrière en heet hem altijd welkom in het Guldensporenstadion.