Knokke1
Knokke1

KVK naar achtste finale na strafschopthriller op Knokke

De eerste ronde van de Croky Cup bracht KVK op het veld van eerstenationaler Knokke. Rougeaux, Mbayo en Fixelles begonnen in de basis, Delle stond voor het eerst in doel. Hij zou uiteindelijk de grote matchwinnaar worden – Steven Verhamme

27/10/2021
Knokke2
Knokke2

Thuisploeg maakt het de Kerels moeilijk

Tegen een enthousiaste thuisploeg hadden de Kerels dan wel voortdurend balbezit, makkelijk werd het hen niet gemaakt. Toch konden de bezoekers nog voor het kwartier gevaarlijk prikken via een kopbal van Gueye en een schot van Selemani in het zijnet. Een doorsteek van Kadri werd opgepikt door doelman Dhoest en toen Gueye werd omver geduwd in de grote rechthoek verwachtte iedereen een penalty maar die kwam er niet.

Knokke kwam beter in de match en aan de overkant dreigde Lambo een eerste keer, Samyn trapte nogal onbesuisd over. Halfweg de eerste helft zette de ex-Roeselare spits ook nog eens scherp voor doel maar er was niemand gevolgd. Het vertrouwen nam toe bij de kustploeg en ook Delle moest nu de handen uit de mouwen steken. Kort daarop mikte ex-Kerel Vandenbossche over.

KVK moest even bekomen van de aanvalslust van de blauwhemden en Palaversa stak de neus aan het venster maar besloot net naast. Vijf minuten voor de rest kregen de Kerels dan de beste kans toen Kadri, na een scrimmage voor doel, uiteindelijk toch kon uithalen maar Dhoest met een beenveeg de bal in corner verwerkte.

0-0 na 45 minuten spel.

Knokke5
Knokke5

Gelijkmaker zorgt voor verlengingen

De tweede helft startte met dezelfde 22 acteurs op het veld. De Kerels startten onmiddellijk met meer druk naar voren en dat loonde al snel toen Kadri hard uithaalde en de bal in de rechterhoek in doel verdween : 0-1.

De thuisploeg moest nu wel komen en Delle moest zijn kunnen tonen, onder meer op een schot van Lambo. Aan de overzijde knalde Selemani op de vuisten van Dhoest. Die redde voorbij het uur ook een nieuwe topkans voor D’Haene en zo bleef de spanning in de match.

Badamosi en Jonckheere kwamen in de ploeg ten nadele van Kadri en Gueye en de tijd drong voor de thuisploeg die bleef geloven in een terugkeer. Vandenbossche wilde dolgraag scoren tegen zijn ex-werkgever maar mikte niet goed genoeg, Lambo was dicht bij de gelijkmaker maar Delle redde met de voet, een vrijschop van Martens ging niet eens zo ver naast. Bij de eerstvolgende kans was het wel prijs. Binst zette zich goed door op links en Lambo was goed gevolgd om van dichtbij Delle te kloppen : 1-1.

KVK leek snel orde op zaken te zetten, Badamosi dwong Dhoest tot liefst drie (!) supersaves, maar de bal wou er niet in. Aan de overkant mocht Mariën vanop links hard aanleggen maar Delle, die een prima wedstrijd keepte, voorkwam de tweede treffer van de thuisploeg.

1-1 en dus verlengingen aan de Oostkust.

Knokke6
Knokke6

Verlengingen maat voor niets

KVK kreeg nog twee kwartier om de kwalificatie voor de volgende ronde te realiseren. De rood-witten namen in de eerste verlenging de match terug in handen, waren voortdurend op de helft van Knokke te vinden en kregen ook de eerste kans en ook wel enige kans van de extra time. Selemani’s kopbal ging niet zo ver over. 1-1 na 105 minuten wedstrijd.

Ocansey kwam de troepen versterken bij het begin van de tweede verlenging en Fixelles werd naar de kant gehaald. De thuisploeg bleef er voor gaan en de Kortrijkzanen kwamen er maar moeilijk meer uit. Vandenbossche borstelde een vrijschop op de lat. Beide ploegen bleven er voor gaan en bij een scrimmage voor doel had KVK weinig geluk want de bal viel telkens weer in de verkeerde voeten en doelman Dhoest bleef zijn goeie vorm etaleren, maar gescoord werd er niet meer.

1-1 en dus strafschoppen.

Knokke7
Knokke7

Delle pakt laatste penalty, KVK door naar achtste finales

Strafschoppen:

Mariën (gemist)
D’Haene (gemist)
Binst (gemist)
Rougeaux (gemist)
Van Den Bossche (gemist)
Palaversa (0-1)
Vanraefelghem (1-1)
Sainsbury (1-2)
Vanraefelghem (gemist)

Delle stopte maar liefst vier (!!!!) penalty’s.

Knokke8
Knokke8

DIGEST

Knokke FC speelde met Dhoest, Buysse (118′ Bailly), Martens (114′ De Wilde), Vervacque, Vanraefelghem, Pierre, Savate, Prez (67′ Mariën), Samyn (67′ Binst), Lambo (91′ Vandewalle), Van Den Bossche
Bank: Ciulla, Declerck, Binst, Vandewalle, Bailly, Mariën, De Wilde

KVK speelde met Delle, D’Haene, Sainsbury, Rougeaux, Mbayo (80′ Moreno), Palaversa, Selemani, Fixelles (106′ Ocansey), Gueye (68′ Jonckheere), Kadri (68′ Jonckheere), Vandendriessche
Bank: Ilic, Sissako, Badamosi, Bendianishivilli, Alioui, Jonckheere, Moreno, Ocansey

Goals: 50′ Kadri (0-1), 78′ Lambo (1-1)
Geel: Selemani, Jonckheere, Vandenbossche, Martens