Kvk Lille 74

KVK-LOSC 1-1

KV Kortrijk speelde knap gelijk tegen de Franse kampioen LOSC Lille. De eerste helft was goed, de tweede werd onthoofd door een dom incident tussen twee Rijselse spelers.

18/07/2021
Kvk Lille 45

WEDSTRIJD ONTHOOFD

Het gebeurde toen de spelers bij de rust naar de kleedkamer trokken. Twee bezoekende spelers gingen met elkaar eerst verbaal in de clinch, uiteindelijk vielen er ook klappen. Waarop de Luikse scheidsrechter met dienst prompt rood gaf aan de beide Rijselse kemphanen.

Dat onthoofdde uiteraard de wedstrijd want hoe moet het dan verder in een oefenpartij met elf tegen negen, in een wedstrijd waarin leerrijke fases belangrijker zijn dan de zege? Gevolg: coach Luka Elsner besliste van de tweede helft met tien te spelen om het verschil binnen de perken te houden. Badamosi bleef in de kleedkamer en werd niet vervangen.

De bezoekers maakten in de slotfase nog wel gelijk bij een ultieme uitbraak en een bijhorende strafschop, maar dat was een fait divers binnen het geheel van de partij.

Kvk Lille 29

STIFTER VAN CHEVALIER

De wedstrijd was in de eerste helft wel degelijk zij het met veel middenveldspel. Teddy Chevalier zorgde voor een knappe goal met een stifter voorbij de Rijselse doelman Léo Jardim. Na de pauze kopte de ingevallen Gueye een mogelijkheid op 2-0 naast.

Bij de Franse kampioen ontbraken twee spelers die onlangs op het EK present waren, captain José Fonte en Sanchez, en startte topscorer Yilmaz niet in de basis net als Yazici die in de slotfase wel de penalty binnentrapte. Voor het overige was dit de basisploeg met Jonathan David in de punt.

Kvk Lille 41

ZONDER DEWAELE EN D’HAENE

Bij KVK ontbraken de twee vleugelbacks Dewaele en D’Haene. “Gilles is al twee weken aan de revalidatie bezig en traint al gedeeltelijk met de groep”, aldus coach Elsner. “Kristof zullen we oplappen zodat hij speelklaar is voor de wedstrijd tegen Seraing.” Ook Sainsbury was er nog niet bij na de vieze fout die hij op zich kreeg tegen Valenciennes. Onze Aussie hervat dinsdag, maar het weekend zal er allicht te snel zijn.

Derrick Tshimanga viel in. Hij is een alternatief op de linksachter waar Ocansey nu startte en Mujakic inviel. De komende dagen wordt bekeken of hij blijft.

Positief was de poging tot snel verticaal spel bij KVK tegen – niet vergeten – de Franse kampioen. In de ploeg rechts voorin Marlos Moreno die met de dag scherper wordt. In het slotkwartier viel Jesaja Herrmann in, in de punt van de aanval.

Kvk Lille 36

‘EERSTE HELFT POSITIEF’

“De eerste helft was positief”, aldus de coach. “We zetten een goed defensief blok en gaven niets weg. Ik zag veel solidariteit binnen de ploeg. Als we technisch beter waren geweest, hadden we zelfs een tweede keer kunnen scoren.”

“De tweede helft was niet eenvoudig met drie spelers minder op het veld. Ik besliste om ook een speler af te houden toen zij met negen vielen, want een situatie van elf tegen negen is geen normale toestand in een competitiewedstrijd, toch zeker niet halfweg. We hadden niettemin beter de bal moeten bijhouden. Daar is nog werk aan de winkel. In de slotfase kon dezelfde speler nog twee keer wegglippen doordat we niet oplettend waren. Dat mag niet gebeuren. Het leidde tot de strafschop. Maar alles samen vond ik het een goeie training in het vooruitzicht van de eerste competitiematch zaterdag tegen Seraing.”

DIGEST

KV Kortrijk: Ilic, Rougeaux, Derijck, Radovanovic, Ocansey (57’ Mujakic), Palaversa (73′ Herrmann), Vandendriessche (63′ Fixelles), Selemani, Moreno (63′ Jonckheere), Chevalier (63′ Gueye), Badamosi (46’ vrijwillig eraf.)

Doelpunten: 18′ Chevalier 1-0, 86′ Yazici (strafschop) 1-1.