Cha KVK1
Cha KVK1

KVK laat zege liggen op Mambourg

Na de deugddoende zege tegen Oostende trok KVK op een koude maandagavond naar Mambourg voor de confrontatie met Charleroi. Coach Vanderhaeghe behield het vertrouwen in de elf die de Kustboys opzij zetten.

07/12/2020
CHa KVK2
CHa KVK2

Kerels krijgen beste kansen, Mboyo mist elfmeter

De Kerels lieten er geen gras over groeien en namen onmiddellijk het heft in handen. De Sart liet zich al snel zien met een goeie vrijschop waaruit Mboyo te weinig puurde en een goed schot vanop afstand waarmee Descamps geen moeite had. Kans drie was bijna raak, toen Derijck na een hoekschop de bal tot bij Mboyo kon tikken, maar onze topschutter kon net niet bij de bal.

De Kerels waren volledig baas, Van Der Bruggens kopbal belandde in de handen van Deschamps en toen Gueye net voor het halfuur gehaakt werd door Diagne in de grote rechthoek floot Van Damme voor strafschop. Mboyo trapte de unieke mogelijkheid echter op de thuisdoelman, de eerste penaltymisser van Ilombe dit seizoen.

Ook de slotfase was volledig voor de Kerels. Eerst ging een listig schot van Rougeaux net naast. Jonckheere trapte de bal ook nog op Dessoleil en in de herneming op de keeper van de Carolo’s. We gingen rusten bij 0-0 na een sterke eerste helft van KVK.

Cha KVK3
Cha KVK3

Matige tweede helft houdt de stand op 0-0

Dezelfde 22 spelers begonnen aan de aftrap van de tweede helft en ook aan het spelbeeld wijzigde niets. KVK was veruit de betere ploeg, zette goed druk naar voren en kreeg ook de eerste kans. Ocansey trapte vanuit een scherpe hoek op Descamps, die zijn ploeg ook nu weer rechthield.

Helemaal tegen de gang van het spel in kreeg Charleroi dan toch een prima kans. Nicholson was dicht bij een goal maar Rougeaux stond goed gepositioneerd en verhinderde erger.

De thuisploeg kwam beter in de match en Vanderhaeghe bracht Selemani en Makarenko in plaats van Jonckheere en Van Der Bruggen. Dat zorgde wel voor enkele leuke dribbels van Faiz, maar bracht niet de kentering waarop iedereen had gehoopt. De wedstrijd doofde geleidelijk aan uit en zou eindigen zoals ze begon.

Het gelijkspel houdt KVK op een gedeelde negende plaats. Komende zaterdag ontvangen de Kerels neo-eersteklasser OH Leuven om 18.30u.

CHa KVK4
CHa KVK4

DIGEST

Charleroi speelde met Descamps, Dessoleil, Diagne, Willems, Kayembe, Morioka, Ilaimaharitra (85′ Bruno), Gillet, Fall (85′ Nkuba), Gholizadeh (65′ Berahino), Nicholson

Bank: Pennetau, Van Cleemput, Zajkov, Ribeiro, Henrickx, Nkuba, Berahino, Bruno

KVK speelde met Ilic, Dewaele, Mboyo, Guèye (84′ Stojanovic), De Sart, Jonckheere (66′ Selemani), Van der Bruggen (71′ Makarenko), Ocansey, Sainsbury, Rougeaux, Derijck

Bank : Jakubech, Golubovic, Hines-Ike, Selemani, Van Den Bossche, Lepoint, Stojanovic, Makarenko

Doelpunten :
Geel : Sainsbury, Ilaimaharitra, Nicholson, Belhocine, Willems, Gillet