WhatsApp Image 2022 09 03 At 7.55.52 PM 2
WhatsApp Image 2022 09 03 At 7.55.52 PM 2

KVK-KVM: Kerels versus Kakkers

KVK versus KVM: ze stonden al zo vaak tegenover elkaar maar in het Guldensporenstadion hadden de Kerels het de jongste jaren nooit gemakkelijk om de Kakkers te verslaan. De laatste thuiszege tegen Malinwa dateert al van november 2017. Tijd voor revanche!

09/09/2022

Het werd 2-0 die donkere avond een week voor kerstmis in het seizoen 2017-2018 met doelpunten van Jérémy Perbet en Teddy Chevalier. Kristof D’Haene heeft het meegemaakt. De Mechelaars degradeerden na afloop van dit seizoen naar de tweede klasse. Het volgende seizoen duwden ze dan wel als tweedeklasser KVK uit de Beker van België op weg zelfs naar finale bekerwinst zowaar.

Nog een jaar later waren ze er terug bij en wonnen ook in het Guldensporenstadion: 2-3 in het seizoen 19-20 en 1-4 zelfs in 20-21. Het goede nieuws is dat KVK het wél deed Achter de Kazerne: 2-2 en zelfs 1-2 winst werd het daar.

Vorig seizoen, in augustus 2021, eindigde het duel tussen KVK en KVM op 2-2. De bezoekers ‘stormden’ over het veld en scoorden nog voor de rust twee keer dankzij… Nicola Storm die er ook nu weer bij is, want een eventuele uitgaande transfer kwam er uiteindelijk niet. Na de pauze kwamen de Kerels knap terug met goals van Kristof D’Haene en Pape Gueye.

Sinds het Mechelse team officieel Yellow Red KV Mechelen heet, won KVK 9 keer het onderlinge duel in het Guldensporenstadion, verloor 7 keer en speelde 4 keer gelijk.

BEIDE 7 PUNTEN

Wat het verschil is tussen beide teams? In de stand is het alvast klein: beide hebben 7 punten dankzij twee overwinningen en één gelijkspel. Mechelen scoorde 12 keer maar incasseerde al 14 goals, Kortrijk was nog maar 4 keer aan het kanon maar kreeg er ook nog maar 7 binnen wat op twee teams na de beste verdediging blijkt van eerste klasse.

Coach van Malinwa is de Nederlander Danny Buijs die deze zomer overkwam van FC Groningen waar hij vier jaar aan het roer stond. Hij kreeg in Nederland de reputatie zich te baseren op een sterke organisatie waardoor zijn team telkens heel weinig tegendoelpunten slikte. Nieuw bij de ploeg van Geoffrey Hairemans (al 3 goals en 2 assists) is sinds de laatste transferdag Birger Verstraete. De Oostendenaar speelde van juli 2015 tot januari 2017 voor KVK. Daarna voor AA Gent, FC Köln en Antwerp dat hem nu uitleent aan Mechelen.

Birger houdt aan zijn laatste bezoek aan het Guldensporenstadion wel geen goede herinneringen over. Het was de fameuze match KVK-Antwerp die pas in februari werd gespeeld. Al na tien minuten kreeg Verstraete toen rood wanneer hij de ontvluchte Messaoudi neerhaalde.

KVK versus KVM: het zou wel eens opnieuw een fel betwiste partij kunnen worden.

Koop hier je tickets voor morgen!