KVK Genk2
KVK Genk2

KVK in extremis de boot in tegen vicekampioen

KVK begon als competitieleider tegen vicekampioen RC Genk. Coach Elsner zag na de wedstrijd in Antwerp Badamosi en Radovanovic uitvallen. Hun vervangers waren Sainsbury en Gueye. De twijfelachtige Rougeaux kwam toch aan de aftrap.

08/08/2021
KVK Genk1
KVK Genk1

Teddy met zijn tweede

De Kerels die de voorbije wedstrijden met frivool aanvallend voetbal veel harten hadden veroverd, begonnen ook nu weer met veel druk naar voren. Op een natte grasmat werd snel gecombineerd en dat leverde een aardig wedstrijdbegin op. De Genkse verdediging had de handen vol met Gueye, de poging van Selemani ging naast.

De Kortrijkse defensie, die nog geen enkel tegendoelpunt slikte dit seizoen, gaf ook nu geen krimp. Orkestleider Derijck zetten samen met zijn maats hun tegenstanders, met Onuachu en Bongonda toch niet van de minsten, goed weg, zodat de bezoekers het dan maar vanop afstand moesten proberen. Bongonda’s poging ging naast het doel.

KVK klom nog voor de pauze op voorsprong met een doelpunt van volledig Franse makelij. Net als tegen Seraing zorgde Rougeaux voor de assist voor Chevalier die keurig afwerkte: 1-0. De stilaan bekende viering van het doelpunt volgde als vanzelf.

Genk leek wat aangeslagen, Moreno dreigde nog wat met zijn snelle voetjes maar echte kansen kwamen er nadien niet meer. 1-0 halfweg.

KVk Genk5
KVk Genk5

Onderuit in de laatste minuut

De Limburgse bezoekers, die deze week een belangrijke Europese afspraak hebben, tapten na de rust uit een ander vaatje. Ito ruimde plaats voor Trésor en de druk nam toe. Heynen vond eerst nog een uitstekende Ilic op zijn weg, maar bij de volgende poging pakte KVK toch zijn eerste tegentreffer van het seizoen. Op corner torende Onuachu hoog boven iedereen uit en zijn kopbal verdween in doel : 1-1.

De Kerels verdwenen uit de match en de bezoekers namen de partij helemaal in handen. Ilic schudde nog maar eens een uitstekende redding uit zijn mouwen na een snelle aanval afgerond door Bongonda, de kopbal van Thorstvedt belandde op de lat. Het was bij momenten alle hens aan dek in de Kortrijkse defensie. Die moest zich uiteindelijk toch een tweede keer gewonnen geven, zij het pas in de extra tijd. Een nieuwe stilliggende fase werd de Kerels fataal toen Munoz de laatste corner van de match voorbij de KVK-goalie kopte.

Eerste nederlaag van de Kerels die zich volgende zaterdag kunnen herpakken op seizoensrevelatie Union. Aftrap om 16.15u.

KVK Genk4
KVK Genk4

DIGEST

KVK speelde met Ilic, Rougeaux, Derijck, Sainsbury, D’Haene, Moreno (66′ Ocansey), Palaversa (82′ Herrmann), Vandendriessche, Selemani, Guèye (57′ Dewaele), Chevalier (66′ Fixelles)
Bank: Delle, Dewaele, Mbayo, Fixelles, Mujakic, Jonckheere, Herrmann, Ocansey

KRC Genk speelde met Vandevoordt, Muñoz, Cuesta, McKenzie (65′ Lucumi), Arteaga, Ito (46′ Tresor), Heynen, Thorstvedt, Eiting, Bongonda, Onuachu (87′ Dessers)
Bank: Leysen, Lucumi, Hrosovsky, Toma, Tresor, Dessers, Sadick

Doelpunten: 18′ Chevalier (1-0), 52′ Onuachu (1-1), 90+1′ Munoz (1-2)
Geel: Heynen, Rougeaux, Eiting, Arteaga