DSC 0445 Kopiëren
DSC 0445 Kopiëren

KVK haalt ervaren spits uit de Ligue 1

KV Kortrijk haalt met Rachid Alioui een spits die zijn sporen in het Franse voetbal al heeft verdiend en door de kenners van de Ligues 1 en 2 wordt omschreven als een technisch sterke, vaardige spits.

31/08/2021
Transfervisual Alioui
Transfervisual Alioui

Marokkaans international

Rachid Alioui is 29 en speelde tot hiertoe 79 wedstrijden in de Ligue 1 en 132 in de Ligue 2. Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen scoorde hij tijdens oefenwedstrijden met SCO Angers drie doelpunten.

Alioui heeft de Franse en de Marokkaanse nationaliteit en speelde ook al vele keren voor de Marokkaanse nationale ploeg. Hij groeide op in La Rochelle in West-Frankrijk en werd bij de lokale clubs opgemerkt door het Bretoense Guingamp waar hij in 2012 al in het eerste elftal stond. Rachid speelde er in de Ligue 2 twee opeenvolgende seizoenen haast alle wedstrijden en promoveerde met zijn team naar de Ligue 1, de hoogste reeks, waarin hij ook aantrad. Eén seizoen werd hij nadien uitgeleend aan Laval, daarna getransfereerd naar Nîmes waarmee hij kampioen speelde in de tweede klasse – goed voor 30 goals in twee seizoenen – en waarmee hij het volgende seizoen 27 wedstrijden speelde in de Ligue 1.

DSC 0445 Kopiëren
DSC 0445 Kopiëren

Rachid scoorde al tegen Elsner

In de zomer van 2019 werd hij verkast naar eersteklasser SCO Angers waar hij een contract voor drie seizoenen tekende. Het eerste seizoen speelde hij 28 wedstrijden, het tweede ging ongelukkig de mist in door ziekte maar inmiddels is Rachid weer helemaal fit.

Bij KV Kortrijk tekent hij een huurcontract voor het huidige seizoen met een optie op aankoop. Einde seizoen is hij immers einde contract bij Angers.

Leuk detail: met Angers speelde Rachid in 2019 in de Ligue 1 één keer tegen Amiens (de andere confrontatie ging door covid niet door) en scoorde toen de 1-1 gelijkmaker tegen de ploeg van… Luka Elsner.

KV Kortrijk is fier deze transfer te kunnen melden en wenst Rachid Alioui het allerbeste bij zijn nieuwe club waar hij ongetwijfeld meteen zal worden opgenomen binnen onze familiale spelersgroep.