WhatsApp Image 2022 10 18 At 8.20.32 PM

KVK pakt een verdiend punt tegen Charleroi

Op deze midweekspeeldag treden de Kerels aan tegen de Zebra’s. Op Mambourg moet coach Custovic gaan puzzelen. Vooral het wegvallen van Selemani is een domper, maar ook Dessoleil moet verstek geven door ziekte. Na het verlies van vorige week in De Derby, probeert KVK nu weer aan te pikken met een resultaat. Charleroi verkeert ook niet in de beste vorm. Het verloor vier van de laatste vijf wedstrijden.

18/10/2022
WhatsApp Image 2022 10 18 At 7.01.45 PM

Charleroi deelt tik uit in de eerste helft

In een aantrekkelijke openingsfase steken zowel Charleroi als Kortrijk de neus al eens aan het venster. Bij de Zebra’s is het Heymans die het met een omhaal probeert, maar zijn poging zoeft over. Ook Morioka waagt zijn kans, maar Ilic gaat goed plat. Voor onze Kerels is het Messaoudi, die net te laat komt aan de tweede paal om een voorzet binnen te tikken.

Na bijna een kwartier spelen laat Charleroi de 1-0 liggen. Silva gaat onder een lange bal door en geeft zo Hosseinzadeh de kans om op doel af te stormen. De aanvaller twijfelt gelukkig te lang, waardoor Ilic zich op de bal kan werpen. Hier komt KVK goed weg!

Een dikke tien minuten later is het dan toch zo ver. Lamkel Zé verliest de bal nabij de eigen zestien meter, waarna Mbenza kan overnemen. Hij tikt de bal door naar sprintende Heymans die met een sliding de bal langs Ilic weglegt. Een tik voor onze Kerels, die niet moesten onderdoen in het spel tot nu toe.

De reactie van KVK laat niet lang op zich wachten: Messaoudi speelt zich knap vrij aan de rand van de zestien en kan aanleggen. Zijn schot lijkt gevaarlijk, maar wijkt af en verdwijnt in hoekschop.

Naar het einde van de eerste helft toe is het vooral Charleroi dat het spel naar zich toe trekt. Dat resulteert in de 2-0. Ilaimaharitra schiet vanop afstand in de linkerhoek en zet zo de dubbele voorsprong op het bord.

Op slag van rust probeert Lamkel Zé het nog met een schot, maar zijn poging wordt ontzet. De counter die daarop volgt is opnieuw gevaarlijk. Mbenza kan alleen op doel af, maar Ilic houdt onze Kerels nog ietwat in de wedstrijd. We gaan rusten met 2-0.

WhatsApp Image 2022 10 18 At 7.43.56 PM

Gueye en Avenatti zorgen voor een verdiend gelijkspel

De Veekaa komt goed uit de kleedkamer en kan meteen twee kansen versieren. Gueye kopt een voorzet Keita naar de linkerhoek, maar doelman Patron pakt uit met een mooie parade. Even later kan D’Haene een afvallende bal op de slof nemen, maar opnieuw staat Patron pal. Na vijf minuten spelen is daar dan toch de aansluitingstreffer. Lamkel Zé met een geweldige voorzet en het is Gueye die komt ingelopen en knap in doel verwerkt. De Kerels zitten terug in de wedstrijd!

Het wedstrijdbeeld is nu compleet veranderd. KVK neemt de bovenhand en dicteert de match met vlotte combinaties en veel meer beweging zonder bal. Toch is het Charleroi die na 70 minuten nog eens een kans kan bijeenvoetballen. De pas ingevallen Benbouali weet zich door te zetten na een pass van Kayembe, maar zijn poging wordt gekeerd onze doelman.

Met nog een kwartier te gaan is de Kortrijkse storm wat gaan liggen. Charleroi kan de bal iets beter bijhouden en KVK heeft het moeilijk om aan uitgespeelde kansen te geraken. Custovic brengt met Avenatti, Benchaib en Mbayo enkele verse aanvallende krachten om het tij nog te keren.

De wissels van de coach doen wonderen! Eerst worden er nog twee kansen de nek omgewrongen door Avenatti en Mbayo, maar drie minuten voor tijd is er dan toch de gelijkmaker. Kapitein D’Haene haalt zijn handelsmerk nog eens boven en bedient Avenatti met een heerlijke voorzet. De spits kopt hard voorbij Patron en zo staat het 2-2. De gelijkmaker is het signaal voor de supporters van Charleroi om zich van hun slechtste kant te laten zien. Ze gooien allerlei rookbommen op het veld, waardoor de wedstrijd gestaakt wordt.

Uiteindelijk kan de match afgewerkt worden. Het is Charleroi dat nog dicht bij de winst komt. Ilic toont nog maar eens wat voor een doelman hij is en gaat snel naar de grond op een kopbal van Benbouali. Zo eindigt deze spannende wedstrijd op 2-2.

Komende zaterdag wacht al de volgende thuiswedstrijd tegen Westerlo om 16u. Bemachtig je tickets via onderstaande link!

Koop hier je tickets!
WhatsApp Image 2022 10 18 At 7.56.47 PM

DIGEST

Sporting Charleroi speelde met Patron, Bessilé, Bager, Andreou, Kayembe, Tchatchoua, Ilaimaharitra (85′ Wasinski), Morioka, Heymans (85′ Marcq), Mbenza (67′ Benbouali), Hosseinzadeh (72′ Gholizadeh)
Bank: Wasinski, Boukamir, Gholizadeh, Badji, Marcq, Benbouali, Delavallée

KVK speelde met Ilic, Sych, Watanabe, Silva (85′ Henen), D’Haene, Tanaka (79′ Benchaib), Keita, Vandendriessche (85′ Mehssatou), Lamkel Zé, Messaoudi (67′ Avenatti), Gueye (79′ Mbayo)
Bank: Vandenberghe, Mbayo, Benchaib, Avenatti, Mehssatou, Henen, Foubert

Goals: 26′ Heymans (1-0), 42′ Ilaimaharitra (2-0), 51′ Gueye (2-1), 87′ Avenatti (2-2)
Geel: Morioka, Silva, Ilaimaharitra