BSM 9897
BSM 9897

KVK gaat bekeren in Knokke

KV Kortrijk kwam als allerlaatste uit de ton bij de loting van de 32 clubs die nog de Beker van België kunnen winnen. Daardoor moet het op verplaatsing bij de ploeg die er net ervoor uitkwam: KC Knokke.

25/09/2021
OHLKVK 28
OHLKVK 28

Eerste nationale

FC Knokke speelt in Eerste Nationale van het Amateurvoetbal, de vroegere derde klasse, waarin het een hoofdrol wil vertolken. Op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen speelde het 0-0 bij Dender.

Nooit eerder stonden beide clubs in een officiële wedstrijd tegenover elkaar. Wel werd onlangs nog een onderlinge oefenpartij gespeeld in het Guldensporenstadion. Die eindigde op 2-3 voor de bezoekers.

Knokke wordt geleid door Yves Van Borm die de club naar een hoog niveau bracht, dicht bij de overgang naar 1B. Hij wordt uitgebreid geassisteerd: onder anderen Geoffrey Claeys, Olivier De Cock en Kristof Arijs behoren tot de staf.

DIR200728 2225
DIR200728 2225

Van Den Bossche en Prez

Bekende spelers zijn er ook: Sébastien Siani (34) speelde onder meer voor Anderlecht, Zulte Waregem en KV Oostende. Doelman Sven Dhoest kwam o.a. uit voor Club Brugge en Winkel Sport. Corentin Kocür speelde bij Moeskroen. Hij was het die in de vijfde ronde voor de beker de winning-goal scoorde. Hij trapte in de laatste minuut van de verlengingen een strafschop binnen: 3-2 tegen Racing Gent.

Bij Knokke spelen ook ex-KVK’ers. Yani Van Den Bossche is nog maar pas getransfereerd naar de kustploeg, Liam Prez trok twee zomers geleden van Kortrijk naar Knokke.

De wedstrijd wordt gespeeld in het weekend van 26 oktober in het vernieuwde Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park.