Moeder Claude Kopiëren
Moeder Claude Kopiëren

KVK-familie rouwt om Anja Deschuymere

Met droefheid melden wij het overlijden van Anja Deschuymere. Anja werd 76. Zij was de echtgenote van ex-KVK-bestuurslid John Gezelle, de moeder van team manager Claude Gezelle, de grootmoeder van ex-fanionspeler Nicolas Gezelle en zowaar al de overgrootmoeder van alweer een nieuwe generatie kleine Gezelles die ook al bij KVK aansloten.

29/07/2021
Moeder Claude Kopiëren
Moeder Claude Kopiëren

Vele jaren dienst

KV Kortrijk was dan ook vanaf het ontstaan van de club in 1971 het gespreksonderwerp ten huize Gezelle. Anja maakte vele jaren de dienst uit in de Club 19. Maar meer nog: met nooit afnemende inzet en gulheid kookte zij ettelijke jaren voor de spelers, zette zij hun ontbijt klaar, serveerde zij hun middageten. Zelfs op stage was Anja erbij om het eten van de spelers en de staf klaar te maken. Dat deed zij nog tot enkele jaren geleden.

De club is Anja dan ook een onmetelijke dank verschuldigd voor haar inzet en haar rood-witte hart. Voor generaties spelers was zij een ‘moeder’ met wie zij vrijwel dagelijks contact hadden. De spelers noemden haar trouwens altijd ‘mama’ tot haar kleinzoon Nicolas in de A-kern kwam. Die zei ‘mémé’ en van dan af noemden de andere spelers haar ook zo. Van dan af was Anja als het ware een zorgzame oma voor hen.

KV Kortrijk : Christophe Van Hout Foto VDB / BART VANDENBROUCKE
KV Kortrijk : Christophe Van Hout Foto VDB / BART VANDENBROUCKE

Ex-Kerel Van Hout

Kristof Van Hout, ex-doelman van de club, verwoordt het treffend: “Ik kwam als jonge gast heel alleen vanuit Limburg in Kortrijk wonen. Anja zorgde supergoed voor de spelers, zeker ook voor mij. Ik kon altijd bij haar terecht. Van dit nieuws ben ik echt niet goed van. Telkens wanneer ik nog naar Kortrijk kwam, kwam Anja me opzoeken om nog eens even te praten. Zij was een fantastische vrouw. Ik druk mijn medeleven uit namens mezelf en namens alle spelers die haar kenden.”

De familie neemt dinsdag in alle intimiteit afscheid van Anja. KV Kortrijk biedt zijn medeleven aan aan haar familie.