OV KV Kortrijk Anderlecht 20190817 0842
OV KV Kortrijk Anderlecht 20190817 0842

KVK en Club Brugge slaan handen in elkaar voor Wereld Autisme Dag!

Naar aanleiding van de Pro League wedstrijden dit weekend en de Wereld Autisme Dag op 2 april, heeft de Pro League last minute via de diensten van de Vlaamse minister van Sport een uitzonderlijke toestemming gekregen om binnen de stadions, door toepassing van gerichte wetgeving, kinderen (U18) toe te laten.

02/04/2021
OV KV Kortrijk Anderlecht 20190817 0842
OV KV Kortrijk Anderlecht 20190817 0842

Uitzonderlijke toelating voor kinderen met ASS

Alle clubs uit de Pro League kunnen dus voor de 2 volgende thuiswedstrijden een aantal kinderen en begeleiders uitnodigen (maximum 5 bubbels  van 10 kinderen, exclusief begeleiders). KV Kortrijk speelt één van de twee komende wedstrijd in het Guldensporenstadion, deze tegen Club Brugge (3/04 20:45).

Het bijwonen van een match is voor (bepaalde) kinderen met autisme (ASS) vaak niet makkelijk, wegens te veel prikkels. Een leeg stadion geeft hen de mogelijkheid om dat wel te beleven. Daarom willen we kinderen met het autismespectrumsyndroom uitnodigen voor deze wedstrijd. U18 Spelers uit G-Voetbal KV Kortrijk en leerlingen uit verschillende regionale voorzieningen (U18) zullen de wedstrijd van zaterdag, onder strikte voorwaarden en met professionele begeleiding, mogen bijwonen.

KV Kortrijk is een warme familieclub met fantastische fans en met een hart voor ieder kind. Daarom wil KV Kortrijk ook over de clubkleuren en rivaliteit heen kijken en ook enkele spelertjes van de Club Brugge Voetbalkraks uitnodigen en hen zo de mogelijkheid geven om deze voetbalwedstrijd ook bij te wonen. De Club Brugge Voetbalkraks zijn een voetbalploeg voor kinderen jonger dan 16 jaar met autisme. De KV Kortrijk en Club Brugge supportertjes zullen beide in de tribunes zitten, over de clubkleuren heen.

De KV Kortrijk Communitywerking en de Club Brugge Foundation willen de kinderen een ongelofelijk leuke avond bezorgen in een positieve voetbalsfeer. Voor een kind met autisme is het een unieke kans om een voetbalmatch bij te wonen in een leeg stadion, waar er dus een stuk minder prikkels zijn.

#WereldAutismeDag