MBC8777
MBC8777

KVK duldt geen negativiteit in zijn tribunes

KV Kortrijk krijgt een voorwaardelijke boete van 2.500 euro omdat enkele supporters tijdens de wedstrijd tegen Seraing ‘Les Wallons c’est du caca’ hebben gezongen.

19/08/2021
MBC8844
MBC8844

Positief Supporteren

Dergelijke initiatieven staan volkomen haaks op de KVK-campagne ‘Positief Supporteren’ die al drie seizoenen loopt. De club is dan ook enorm ontgoocheld dat er nog steeds enkelingen het credo van positief supporteren niet volgen. Één van de aanstokers werd na de match geïdentificeerd en werd uitgenodigd op de club. Het wil ook deze “supporters” mee krijgen in zijn verhaal van Positief Supporteren.

Het is de nieuw opgerichte Racisme- en Discriminatiekamer van de voetbalbond die deze week een eerste uitspraak deed. Het komt hard aan dat uitgerekend onze club wordt beboet omdat wij voortdurende inspanningen doen om dergelijke ontoelaatbare gezangen te vermijden.

Supporters moeten beseffen dat de Racisme- en Discriminatiekamer straffen kan opleggen die gaan tot het spelen van wedstrijden met gesloten deuren op neutraal terrein en zelfs tot een permanente schorsing.

KV Kortrijk wijst erop dat het gezang kortstondig was en slechts door enkelen werd gebracht, maar het veroordeelt niettemin het gebeuren. “Wij verwerpen elke vorm van negativiteit ten opzichte van andere clubs en willen de focus volledig leggen op het steunen van het eigen team”, aldus KVK. “Daarom zullen wij onze campagne ‘Positief Supporteren’ nog verder uitwerken en uitbreiden met diverse initiatieven. Wij plannen in het komende seizoen nog extra acties uit te rollen om dergelijke incidenten op termijn te bannen uit ons Guldensporenstadion en andere voetbalstadions.