Novabil 15
Novabil 15

KVK breidt samenwerking met Novabil uit tot 2025

Afgelopen week kregen ons spelers hun nieuwe wagens bij Novabil Group. Het ideale moment om de verlengde samenwerking tot 2025 nog eens te onderstrepen.

16/09/2022

Novabil Group (met vestigingen in Kortrijk, Waregem, Moeskroen en Doornik) is al 2 seizoenen de autoleverancier van KV Kortrijk.

Ondanks het feit dat Covid-19 de eerste 2 seizoenen tackelde, merkten beide partijen het grote potentieel van deze partnership op.

Om deze mogelijkheden nog verder te benutten zaten KVK & Novabil samen om het lopende partnership open te breken en te verlengen met minstens 3 seizoenen.

VOLVO

Bij de vernieuwing van het wagenpark wordt gekozen voor de Volvo XC40. De keuze voor Novabil en Volvo als wagenpartner benadrukt het belang van lokale verankering van de club. Het kiezen voor een 100% Belgische wagen was dan ook een evidente keuze vanuit KVK.

Als derde partij in het partnership wordt gekozen voor Vancia Car Lease. Met hun expertise in de leasewereld zorgen ze voor de naadloze organisatie van het wagenpark van KVK.

Op dinsdag 13 september kregen alle spelers een Volvo XC40 overhandigd in de showroom in Kortrijk.

Met de wagens voor de technische staf wordt een eerste stap gezet richting elektromobiliteit. Vanaf midden oktober rijden zij met de Volvo XC60 T6 Recharge om zo hun CO2- voetafdruk te verkleinen.

Het elektrisch rijbereik van de Volvo XC60 T6 Recharge is dankzij een betere batterij gestegen naar 70 km, waardoor de staf het grootste deel van hun dagelijkse traject emissieloos kunnen afleggen, terwijl ze toch hun flexibiliteit behouden voor langere verplaatsingen.

In totaal zullen er zo’n 30 Volvo’s van Novabil Group ingezet worden in het wagenpark van KV Kortrijk.