WhatsApp Image 2023 11 01 At 21.56.13

KVK bekert verder

Het kostte KVK meer dan 120 minuten om zich te plaatsen voor de volgende ronde. In een stugge wedstrijd waren strafschoppen nodig om FCV Dender van zich af te houden. Kadri, die eerder in de match een penalty had gescoord, deed het bij de tiende penalty van de reeks nog eens over.

01/11/2023
WhatsApp Image 2023 11 01 At 21.11.06

Liefst 600 KVK-supporters waren er, gedropt in een hoekje van het Denderleeuwse Van Roy-stadion, maar wel even luidruchtig als het thuispubliek.

Glen De Boeck deed enkele wissels in het offensieve compartiment waar Avenatti door een blessure ontbrak. El Idrissy stond in het centrum van de aanval met Ojo en Mighten naast hem. De Neve kwam weer in het team op de linkerflank, Bruno op rechts.

KVK startte met aardig wat balbezit maar werd na tien minuten koud gepakt bij de eerste de beste tegenstoot. Soladio ging door via rechts, trapte naar de verste hoek, de bal ging tegen de paal en Rajsel kon die rustig binnenduwen. 1-0.

Het gaf de tweedeklasser moed. Meteen daagde Dender nog een paar keer op via de linkerflank, Tom Vandenberghe moest handelend ingrijpen.

WhatsApp Image 2023 11 01 At 19.41.52 3

PENALTYGOAL VAN KADRI

Aan de overkant kwam pas na 25 minuten een eerste schot richting doel. Malinov stuurde De Neve diep, die behield het overzicht, tikte tot bij El Idrissy, maar hij knalde naast. Het was het sein voor meer Kortrijkse inzet. Vier minuten verder liep Sheyi Ojo het strafschopgebied in en werd er door ex-KVK’er Joedrick Pupe tegen de mat geduwd. Captain Abdel Kadri trapte de penalty netjes in de lage hoek. 1-1.

In de 35ste minuut kreeg Masangu verdiend een tweede gele kaart, dus rood. Niet enkel voor de vieze overtreding op Mighten maar ook omdat dit al zoiets als zijn tiende fout was. KVK duwde meteen op het gaspedaal. El Idrissy legde terug tot bij Malinov die zijn schot zag afgeblokt waardoor de bal in een boog net naast de doelpaal viel. En De Neve haalde uit na een scrimmage voor doel, maar vond de doelman op zijn weg.

WhatsApp Image 2023 11 01 At 20.32.49 2

MAGERE TWEEDE HELFT

Na de pauze ging het voort met elf tegen tien maar de vijfmansmuur achterin bij de thuisploeg maakte het niet eenvoudig om door te dringen. Kadri probeerde een paar plaatsballen maar kon de doelman niet bedreigen. Als er één keeper moest ingrijpen was het wel Tom Vandenberghe die met bravoure een afstandsschot van Hens uit zijn doelvlak duwde.

Het was Malinov die na een actie van de ingevallen Mbayo uithaalde maar de thuisgoalie duwde de bal uit de lage hoek. De Boeck bracht nog een paar snelle jongens in, Davies en Mbayo, maar ook zij konden niet verhinderen dat we naar verlengingen toe gingen.

WhatsApp Image 2023 11 01 At 20.32.50

DOELPUNT SECK AFGEKEURD

Het verweer kostte de tweedeklasser een stel gele kaarten maar ze bleven wel overeind. Ook toen Djiby Seck scoorde maar zijn doelpunt voor nipt buitenspel werd afgekeurd. Ojo trapte naar doel, de bal werd afgeweerd en Seck duwde hem over de lijn. De jonge Senegalees bracht vuur in het offensief. Hij trapte meteen daarop weer naar doel: de bal ging nu via een verdedigende voet in een boog over doel. Goed voor een hoekschop die op de doellijn werd ontzet. Waarna Kadri dan weer van dichtbij tegen de paal aanschoot.

De tweede verlenging begon met enkele kippenvelmomenten. Eerst trapte Akman naar doel, de bal week af en Vandenberghe kon slechts met een beenveeg redden. Meteen daarop zwaaide de Kortrijk-goalie een doelrijpe bal nog net uit zijn doelvlak.  Een pluim verdiende hij hier zeker voor twee opeenvolgende scherpe reddingen.

Het ging er op de duur zo fel aan toe met de tackles bij de thuisploeg dat een geïrriteerde Mbayo met twee gele kaarten  vijf minuten voor tijd werd weggestuurd.

• Kadri 3-4: panenka

Zo gaat KV Kortrijk naar de volgende ronde dankzij de panenka van Abdel Kadri die via de onderkant van de doellat binnen ging.

Komende zaterdag om 16u trekken onze Kerels naar RDWM. Morgen, donderdag, staat al de loting voor de volgende ronde in de Croky Cup op het programma om 17u30.