DSC 0132
DSC 0132

KV Kortrijk wint oefenpot

KV Kortrijk heeft deze middag zijn oefenwedstrijd met 2-1 gewonnen. De tegenstander was BX Brussels.

04/09/2020
DSC 0086
DSC 0086

BX Brussels

Normaal stond een wedstrijd in en tegen KAA Gent op het programma, maar die wedstrijd ging uiteindelijk niet door en dus kwam BX Brussels op bezoek. Bij de Brusselaars speelt onder meer oude bekende Hervé Kagé. Andere namen bij BX Brussels die misschien bekend in de oren zullen klinken, zijn: François Kompany (broer van Vincent Kompany) en Geoffrey Mujangi Bia (ex-Standard). De wedstrijd werd op Wembley afgewerkt.

DSC 0179
DSC 0179

Eerste doelpunt Luqman!

Yves Vanderhaeghe zette Julien De Sart voor het eerst dit seizoen in de basis. Het waren zijn eerste minuten na een vervelende liesblessure. Ook nieuwkomer Trent Sainsbury stond aan de aftrap.

Halfweg stond het nog 0-0, al had KV Kortrijk de betere kansen. Zelf gaven de Kerels weinig weg. Vroeg in de tweede helft brak Mboyo de ban. Hij plaatste het leer mooi in de rechterbenedenhoek: 1-0. Niet veel later legde onze Maleisische aanwinst Luqman Hakim de wedstrijd in een definitieve plooi met een harde knal in diezelfde hoek: 2-0. Luqman viel in bij de rust. Het waren ook zijn eerste minuten bij de eerste ploeg. Van een droomdebuut gesproken!

In blessuretijd kon BX Brussels de score nog milderen vanop de stip, maar die goal viel te laat om onze Kerels nog in problemen te brengen.

KVK wint zo zijn oefenwedstrijd in deze interlandbreak met 2-1.