Voor de afreis naar Wageningen werd in het Guldensporenstadion nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen het Noord-Franse Valenciennes.

06/07/2021
CE911313 D3BB 49F0 9F56 F31C5D1AC3D0

Weinig open kansen

De best stevige bezoekers wonnen met 0-1. Meteen het eerste tegendoelpunt voor KVK in deze oefencampagne waarin eerder met 0-5, 0-3, 0-4 en 0-1 werd gewonnen.

Een werklustige Teddy Chevalier kreeg twee kansen om te scoren maar liet die onbenut. Tussen de beide mogelijkheden in scoorden de Fransen halfweg de eerste helft.

De actie van de wedstrijd kwam van nieuwkomer Marlos Moreno die even vier man dribbelde maar dan net voorbij de tweede paal besloot.

Kristof D’Haene blesseerde zich licht tijdens de opwarming en bleef aan de kant. Trent Sainsbury moest er af tijdens de tweede helft: zijn blessure lijkt mee te vallen. Gilles Dewaele (revaliderend), Delle, Radovanovic en Selemani namen door lichte blessures niet deel.

Digest

KV Kortrijk 1ste helft: Ilic, Rougeaux, Verkerken, Derijck, Mujakic, Palaversa, Fixelles, Jonckheere, Ocansey, Badamosi, Chevalier

KV Kortrijk 2de helft: Deman, Verkerken, Sainsbury, Derijck, Mujakic, Fixelles(73′ Luqman), Vandendriessche, Van Den Bossche, Bendianishvili, Moreno, Gueye