GJL 0327
GJL 0327

KV KORTRIJK BLIJFT INZETTEN OP EEN VEILIGE VOETBALBELEVING

Na de gebeurtenissen van afgelopen weekend en de daaropvolgende beslissing om geen uitfans meer toe te laten bij wedstrijden, benadrukt KV Kortrijk dat ze zich blijft inzetten – samen met zijn supporters – voor een aangename en veilige voetbalbeleving.

07/12/2021
SUPPORTER POSITIEF
SUPPORTER POSITIEF

Positief supporteren

Het Kortrijkse veiligheidsbeleid kent 3 pijlers: een pro-actieve samenwerking met de fans, investeringen in betere identificatie van mogelijke relschoppers en gepaste straffen.

KV Kortrijk zet vooral in op sensibiliserende communicatie richting de supporters. Onder het motto positief supporteren maakt de club duidelijk dat pyrotechnisch materiaal en werpincidenten niet door de beugel kunnen. Een boodschap die direct met de fans gedeeld en ook door hen ondersteund wordt.

Initiatieven op het vlak van fan engagement versterken ook de positieve voetbalbeleving. Door samenwerkingen met de partners en acties als de “Scholenchallenge” ontwikkelt de club “Tribune 4” tot een echte familietribune.

KVK OOS 28 (2)
KVK OOS 28 (2)

Sneller optreden

KVK is dé familieclub bij uitstek. Door dit proactieve beleid gebaseerd op sensibilisering, willen we die kernwaarden nog verder uitwerken en de marge voor incidenten zo klein mogelijk maken of tot 0 herleiden, wat onze ultieme ambitie is.

Daarom investeerde KVK afgelopen zomer al in betere systemen om mogelijke relschoppers te identificeren. Zo installeerde de club betere beveiligingsinfrastructuur. Dit zorgt ervoor dat we tijdens en op het einde van het seizoen een beter overzicht hebben van het aantal incidenten onder thuis- & uitsupporters, over welke incidenten het exact ging en wie betrokken was. Naast de pro-actieve aanpak zorgt dit ervoor dat we sneller kunnen optreden, mochten incidenten zich voordoen.

KVK OOS 8 1
KVK OOS 8 1

Geniet van de wedstrijd!

In de laatste fase werkt KV Kortrijk ook aan gerichte straffen. Daarbij gaan we als club vaak in gesprek met de betrokken personen. Zo kan er snel en adequaat gehandeld worden met duurzame maatregelen voor club en supporter. In extreme gevallen treedt de club uiteraard streng en hard op.

De club zet zo – samen met de fans – nog meer in op een veilige voetbalbeleving. Om te garanderen dat iedereen van de wedstrijd kan genieten op een aangename manier en de ploeg positief kan ondersteunen.

 Samen doen we voort!