WhatsApp Image 2023 04 23 At 20.11.35
WhatsApp Image 2023 04 23 At 20.11.35

Kristof D’Haene is nu… supporter

Het wordt wennen: het elftal van KVK dat de mat opkomt zonder captain Kristof D’Haene. De man die zoveel jaren het beste van zichzelf gaf voor de club is nu… supporter van KVK. “Morgen op Gent hebben we zeker een kans,” zegt hij.  “We spelen altijd goed tegen Gent.”

29/07/2023

Dit seizoen is Kristof D’Haene geen profvoetballer meer, wel nog een amateurvoetballer die op die manier zijn ‘lastige’ heup veel minder moet belasten en toch nog kan genieten van het spelletje waar hij dol op is.

“We trainen tijdens de voorbereiding drie keer per week, maar de intensiteit is natuurlijk heel veel minder dan in Kortrijk,” vertelt hij. Met SK Roeselare waarvoor hij nu uitkomt (tot vorig seizoen heette de club Roeselare-Daisel) speelt hij in de 3de afdeling van het amateurvoetbal, zoiets als de vierde klasse van weleer. Andere West-Vlaamse ploegen in de reeks zijn Blankenberge, Wielsbeke, Wervik en Westhoek.

“Onze competitie start pas op 3 september. Dan zal KVK al een eind ver zijn”, beseft Kristof. “Ik ben al eens naar de training gaan kijken. Ik zie nog heel veel spelers van vorig seizoen. En Radovanovic is terug, ik heb er altijd heel graag mee gespeeld op onze linkerkant, hij kan in zekere mate Watanabe vervangen. Challouk is terug en dat is een goede zaak. Ik zag een intensieve training in een goede sfeer. Dat is positief. Maar er moet nog wat bijkomen om een rustig seizoen te kunnen spelen.”

Misschien moet er ook nog wel een… linksback bijkomen. Of halen we Kristof terug? “Nee, dat zou niet meer lukken. Als Dion De Neve ervoor openstaat, kan hij die positie wel aan, maar de trainer zal wel de oplossing vinden.”

TOM VANDENBERGHE

Kristof heeft nog wel wat contacten met spelers van vorig seizoen. “Vooral met Tom Vandenberghe natuurlijk. We waren maatjes bij de groep. Ik hoor hem regelmatig.”

SK Roeselare begon pas donderdag met een eerste oefenpartij tegen Daring Brugge. “Er zit talent bij Roeselare,” zegt Kristof. “We zullen meedoen voor de prijzen.” Zijn goeie vriend Jenci Dejonghe is er de kapitein. Is Kristof dan niet de kapitein zoals in Kortrijk? “Nee, zoiets als onderkapitein. Ik wil zorgen voor de goede sfeer en de inzet.”

Voor Kristof eindigde zijn carrière bij KV Kortrijk met die fameuze slotmatch van de vorige competitie tegen Union waarin hij zowaar ook nog scoorde. Zondag begint het opnieuw maar zonder hem. “Ik ken Gent, ik ken Hein. Natuurlijk hebben we een kans. Die hadden we altijd tegen Gent. We hebben regelmatig punten gepakt tegen hen, uit en thuis.”

Liefst 14 keer speelde Kristof D’Haene met KVK tegen Gent. De strafste zege kwam er in december 2017 toen de Veekaa met 4-1 won voor de Beker. “Ja, ik herinner me nog de goal van Ajagun.” Inderdaad. En van Rougeaux en Ouali en Stojanovic.

Een week na de trip naar Gent ontvangt KVK dan STVV. Met ene Kristof D’Haene in de tribune? “Normaal wel, ja. Wens intussen iedereen veel succes voor het nieuwe seizoen!”

50% KORTING VOOR ABONNEES

Zondag om 16u staat dus die eerste match van het seizoen op het programma op het veld van KAA Gent. Uiteraard willen we met zoveel mogelijk supporters naar de Ghelamco Arena trekken.

Daarom hebben we voor onze abonnees 2023-2024 al meteen iets in petto. Jij krijgt 50% korting op jouw ticket en wij betalen de andere 50%!

Ik ga mee!