KVK Cha1
KVK Cha1

Koude douche in extra tijd : 2-2 vs Carolo's

Na het gelijkspel op Waregem dat eigenlijk een driepunter had kunnen en misschien wel moeten zijn, ontving KVK op speeldag acht Charleroi.
Radovanovic begon na zijn schorsing terug in de basis waardoor Vandendriessche zijn vertrouwde plek op het middenveld innam. Alioui verhuisde naar de bank.

02/10/2021
KVK Cha2
KVK Cha2

Selemani breekt alweer de ban

De bal gleed snel op het gladde, beregende veld en dat zorgde voor een goeie balcirculatie van bij de start hoewel de eerste minuten veel weg hadden van een studieronde. Pas na goed tien minuten viel er een kans en het was meteen een goeie, maar Koffi was bij de pinken bij de poging van Moreno. Marlos keilde kort daarop een voorzetschot voorlangs en Koffi stond goed opgesteld bij een trap van Vandendriessche. Pas op het kwartier staken de bezoekers de neus aan het venster met de kwieke Morioka die Ilic op zijn weg vond. Marco, Kerel van de maand september en ook vandaag de beste KVK’er, had ook een prima parade in huis op een gevaarlijke mogelijkheid voor Van Cleemput.

De wedstrijd bleef van aardige makelij en het hoge tempo zorgde ervoor dat er aan beide zijden spektakel te zien was. Zaroury haalde uit vanuit een scherpe hoek maar kon Ilic niet bedreigen, aan de overkant reageerde Koffi gepast bij een uithaal van Palaversa.

Op het eind van de eerste helft kregen we nog even vuurwerk. Eerst had Ilic een uitstekende save in huis op een dichte poging van Zorgane, de thuisploeg dreigde met een stevige pegel met Moreno maar zijn bal spatte uiteen op de lat. Helemaal op het einde viel het doelpunt dan toch. Selemani haalde hard uit buiten de grote rechthoek, Tchatchoua raakte de bal met de hand en Faiz zette de logische strafschop zelf om : 1-0, de stand ook aan de rust.

KVK CHa3
KVK CHa3

Uitstekende invalbeurt Alioui leek voor kentering te zorgen

De tweede helft begon zoals de eerste met te weinig dreiging en uitgesproken doelgevaar. Die situatie veranderde pas op het uur toen Tchatchouoa alles en iedereen voorbij ging, goed terug legde op Morioka die de vuisten van Ilic op zijn weg vond.  Met een kopbal net naast van Radovanovic zorgde de Veekaa snel voor een gepast antwoord.

De Henegouwers voerden nu de druk op en dat loonde in de 64ste minuut. Een goeie doorsteekpas belandde bij Gholizadeh die goed terug legde op Nicholson. Die schoof de gelijkmaker makkelijk voorbij Ilic : 1-1. Het regende plots reuzekansen en dat verhoogde alleen maar de spektakelwaarde van deze partij. Gholizadeh kwam oog in oog met Ilic maar ook nu stond Marco op hoog niveau te keepen. Snel naar de overkant waar Selemani eerst op Koffi besloot, de ingevallen Alioui deed gelukkig beter. Nauwelijks twee minuten op het veld scoorde Rachid met een enig mooie vrijschop vol overtuiging de 2-1. Alioui had snel een tweede goal kunnen maken, maar zijn kanonbal vond de dwarsligger op zijn weg. Wat een invalbeurt!

De Carolo’s schakelden nog wat hoger maar enkel een trap van Nicholson vanuit een scherpe hoek zorgde nog voor gevaar. Opnieuw pakte Ilic uit met een prima redding en ook bij de daaropvolgende hoekschop stond Marco pal.

De Kerels leken de partij volwassen en zonder veel risico uit te spelen maar kregen in de extra tijd toch nog de gelijkmaker binnen toen Gholizadeh toch nog kon scoren : 2-2. .

Op 15 oktober spelen we, na de interlandbreak, op het veld van landskampioen Club Brugge. Aftrap om 20.45u.

KVK Cha5
KVK Cha5

DIGEST

KVK speelde met Ilic, Radovaovic, Dewaele, Sainsbury, Palaversa, Selemani, Fixelles (82′ Kadri), Gueye (69′ Alioui), Vandendriessche, Moreno (88′ Mbayo), D’Haene
Bank: Delle, Rougeaux, Mbayo, Kadri, Ocansey, Jonckheere, Alioui

Sporting Charleroi speelde met Koffi, Zaroury (78′ Fall), Knezevic (69′ Bessilé), Van Cleemput, Zorgane (53′ Gholizadeh), Nicholson, Kayembe, Andreou, Ilaimaharitra, Tchatchoua (78′ Zedadka), Morioka
Bank: Desprez, Bessilé, Zedadka, Gholizadeh, Gillet, Wasinski

Goals: 43′ Selemani (1-0), 64′ Nicholson (1-1), 73′ Alioui (2-1), 90+4′ GHolizadeh (2-2)
Geel: Tchatchoua, Knezevic, Andreou, Zedadka