WhatsApp Image 2023 01 21 At 18.18.57

Kortrijk keert puntenloos naar huis na spektakelmatch tegen KV Mechelen

Onze Kerels trekken richting Mechelen voor een cruciale wedstrijd. Niet alleen kunnen ze revanche nemen voor de nederlaag in de Croky Cup, ze kunnen ook meteen over de Kakkers springen in het klassement. Selemani, die nog twijfelachtig was na een akkefietje in de match tegen Seraing, komt toch aan de aftrap. Ook De Neve, die tot nu toe al enkele keren mocht invallen onder Storck, staat voor het eerst in de basis.

18/01/2023
WhatsApp Image 2023 01 21 At 18.57.58

KVK geeft gevleide voorsprong weg

Een gretig startend KV Mechelen trekt in de openingsfase de wedstrijd naar zich toe. Met een paar snedige aanvallen proberen ze het onze Kerels lastig te maken, maar Vandenberghe staat twee keer goed op te letten bij pogingen van op afstand. Beide teams proberen vooral op de counter te spelen en het is Malinwa dat daar het zorgvuldigst mee omspringt. KVK probeert zich wel in de wedstrijd te knokken, maar er zit te veel afval in het spel om de bal in de ploeg te houden.

Na een halfuur spelen komen de Kerels voor het eerst piepen, en hoe! Gueye kan de bal goed bijhouden, schudt zijn tegenstander af en legt de bal dan panklaar voor De Neve. De jongeling grijpt zijn kans en trapt de Veekaa op voorsprong. Wat gevleid, want dit was de eerste actie in de zestien meter van  KV Mechelen.

De Kakkers reageren vrijwel meteen en zetten zowaar de 1-1 op het bord. Na een knappe tegenaanval komt Storm naar binnen en geeft hij Vandenberghe het nakijken. Alles dus te herdoen na die plotse voorsprong voor KVK.

In de toevoegde tijd van de eerste helft krijgen de Kerels een koude douche te verwerken. Een voorzet van Hairemans belandt op het hoofd van Mrabti en die kopt de 2-1 binnen. Herbronnen dus tijdens de pauze. Ruststand: 2-1.

WhatsApp Image 2023 01 21 At 19.34.16

Aansluitingstreffer Kadri wordt uitgewist

Coach Storck besluit in te grijpen tijdens de rust. Silva, die al in het boekje van scheidsrechter Denil stond, wordt vervangen door Kadri. KVK komt meteen gretig uit de kleedkamer en toont de intentie om iets aan de achterstand te doen. Toch is het KV Mechelen dat de eerste kans van de tweede helft bij elkaar voetbalt: Da Cruz trapt in de handen van Vandenberghe. Aan de overkant weet Gueye zich door te zetten, maar Selemani kan zijn pass niet onder controle houden.

Na 10 minuten heeft Kadri meer succes! Op een afvallende bal reageert hij het snelst en legt het leer met een droge knal in de hoek. Een piekfijn doelpunt van de invaller!

KV Mechelen blijft echter niet bij de pakken zitten: Storm maakt een actie op zijn linkerflank en kan voorzetten richting de eerste paal, maar Mrabti tikt de bal naast. Even later mag Hairemans van dichtbij aanleggen, maar Vandenberghe redt met een voetveeg. In de rebound kan Da Cruz gevaarlijk koppen, maar Watanabe redt van de lijn. Vijf minuten later legt Van Hecke de bal slim af richting Storm, maar zijn schot spat op de paal.

De vele pogingen blijken slechts uitstel van executie: wanneer Storm in de diepte wordt gestuurd, kan hij met een gemeten pass Ngoy bedienen. Die laat het deze keer niet liggen en zet de 3-2 op het bord. KVK terug op achtervolgen aangewezen.

In de slotfase tonen onze Kerels veel wil om de scheve situatie nog recht te zetten, maar echte kansen komen er niet meer. De Veekaa gaat de boot in Achter de Kazerne, maar doet dat met opgeheven hoofd. Eindstand 3-2.

Volgende zaterdag 28 januari ontvangen we om 18u15 KV Oostende. Een volgende belangrijke wedstrijd. Steun onze Kerels en koop je tickets via onderstaande link!

Tickets KVK-KVO
WhatsApp Image 2023 01 21 At 18.58.43

DIGEST

KVK speelde met Vandenberghe, Watanabe, Atemona, Gueye, Wasinski, De Neve (63′ Messaoudi), Mehssatou, Loncar (83′ Avenatti), Silva (45′ Kadri), Bruno (74′ D’Haene), Selemani
Bank: Deman, Messaoudi, Kadri, Avenatti, Regali, D’Haene, Tanaka

KV Mechelen speelde met Coucke, Walsh, Hairemans (67′ Van Hecke), Storm (76′ Malede), Lavalée, Schoofs, Van Hoorenbeeck (67′ Bolingoli), Mrabti (67′ Ngoy), Da Cruz (85′ Mukau), Bates, Verstraete
Bank: Van Hecke, Ngoy, Malede, Thoelen, Bolingoli, Mukau, Bafdili

Goals: 33′ De Neve (0-1), 37′ Storm (1-1) 45+2′ Mrabti (2-1), 56′ Kadri (2-2), 73′ Ngoy (3-2)
Geel: Silva, Wasinski, Loncar, Gueye, Van Hecke, Bolingoli