Mech KVK0
Mech KVK0

Knappe zege op Mechelen : 1-2!

Na het gelijkspel op Stayen ging KVK op zoek naar puntengewin op het veld van KV Mechelen dat derde laatste stond in de klassering. Coach Vanderhaeghe gaf Jonckheere opnieuw een basisplaats, captain Van Der Bruggen verzeilde daardoor op de bank. Dewaele kwam terug in het elftal, hij verving de geschorste Selemani.

17/10/2020
Mech KVK2
Mech KVK2

Eerste helft zonder goals

Togui zorgde voor de eerste dreiging, maar ook KVK liet zich niet onbetuigd. Derijck kopte in de handen van Coucke en Dewaele knalde niet eens zo ver naast. De match kende een uitstekende begin maar het tempo zakte tot Schoofs Jakubech aan het werk zette die redde met een knappe reflex.

Net voor halfweg kwamen de Kerels met de schrik vrij toen Van Damme vrij mocht koppen, maar niet kon scoren. Ook Ocansey liet van zich horen maar toen hij te makkelijk ging liggen in de grote rechthoek wuifde scheids Visser het appel naar een penalty makkelijk weg. KVK dat vooral teerde op een goede organisatie en een puike defensie kon nog een keer dreigen net voor rusten via een gekruist schot van Dewaele dat Coucke nog uit zijn doel kon duwen : 0-0 bij de rust.

Mech KVK5
Mech KVK5

Goals Jonckheere en Makarenko zorgen voor driepunter

De twee teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer en het was de thuisploeg die meteen koers naar voren zette. Dat leidde al snel tot een reuzekans voor Hairemans die vrijstaand voor doel de openingsgoal liet liggen. De tweede poging van de Mechelaars was wel raak. Na het geharrewar in de KVK-defensie kon Togui de bal voor doel brengen waar Voet er als de kippen bij was om de bal voorbij Jakubech te duwen.

De rode kaart voor Kabore na een fout op D’Haene gaf de Kerels weer hoop en Stojanovic kwam op het uur Golubovic vervangen, KV Mechelen plooide wat terug en KVK maakte daar optimaal gebruik van. Dewaele zette laag voor en Jonckheere scoorde zijn eerste goal voor de Kerels : 1-1! De rood-witten putten moed uit die gelijkmaker en bij de eerstvolgende bezoekende aanval was het weer raak : Makarenko lukte de 1-2 met een heerlijke kopbal na een knappe voorzet van D’Haene.

Vanderhaeghe gunde Vandenbossche zijn debuut op het hoogste niveau in het laatste kwartier en Malinois zette alles op alles zette maar KVK hield al bij al makkelijk stand. Storm gooide bijna nog roet in het eten en gelegenheidskapitein D’Haene, ultieme redder in nood, moest nog een bal van de lijn halen in de laatste minuut van de extra tijd, maar de driepunter was uiteindelijk toch een feit.

De Kerels zijn klaar voor de komst van Anderlecht komende vrijdag.

Mech KVK1
Mech KVK1

DIGEST

KV Mechelen speelde met Coucke, Kabore, Voet, Vanlerberghe, Bijker (83′ Shved), Hairemans, Van Damme, Schoofs, Engvall (72′ Storm), Togui (83′ De Camargo), Mrabti

Bank: Bateau, Kaya, De Camargo, Storm, Defour, Bouzian, Thoelen, Wernersson, Shved

KVK speelde met Jakubech, Derijck, D’Haene, Golubovic (61′ Stojanovic), Mboyo, De Sart, Makarenko, Sainsbury, Ocansey (72′ Van Den Bossche), Jonckheere (85′ Van Der Bruggen), Dewaele

Bank: Ilic, Lepoint, Van Der Bruggen, Gueye, Hines-Ike, Stojanovic, Van Den Bossche, Rougeaux

Goals: 53′ Voet (1-0), 70′ Jonckheere (1-1), 74′ Makarenko (1-2)
Geel : D’Haene
Rood : Kabore (2x geel)